JANDARMA'NIN 'CAN KURTARAN KÖPEKLER'İ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2016 - 22:02, Güncelleme: 23.06.2016 - 22:25 3431+ kez okundu.
 

JANDARMA'NIN 'CAN KURTARAN KÖPEKLER'İ

Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki asayiş ve terör olaylarında görev alıyorlar
Asayiş ve terör görevlerinde kullanılacak köpekler, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak 2003’te faaliyete başlayan JAKEM Komutanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Bölük Komutanlığı’nda özel eğitimden geçiriliyor. 9 YAŞINA KADAR ÇALIŞIYORLAR Yeni doğan ve ilk 8 hafta annesiyle eğitime alınan köpeklere 12 haftada grup özelliğine yönelik eğitim veriliyor. Özel eğitimli köpekler, görev yapacakları bölgelerde emniyet olaylarına müdahale öncesinde 8 ile 20 hafta arasında 11 farklı branşta eğitimden geçiriliyor.  Zorlu bir eğitimin ardından görev yapmaya hazır olan köpekler, özel operasyonlarda kullanılıyor. Gittikleri yerlerde de sorumlu eğitmenleri tarafından emekliliklerine kadar sürekli eğitimden geçirilen köpekler, 9 yaşına kadar görev yapabiliyor.  Köpek Eğitim Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sakallıoğlu, “Köpekler, yaratılış olarak muhteşem özellikler taşımaktadır. İnsana göre 55 kat daha iyi koklama, 5 kat daha iyi görme, 8 kat daha iyi duyma özellikleri mevcut” diyor.  
Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki asayiş ve terör olaylarında görev alıyorlar

Asayiş ve terör görevlerinde kullanılacak köpekler, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak 2003’te faaliyete başlayan JAKEM Komutanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Bölük Komutanlığı’nda özel eğitimden geçiriliyor.

9 YAŞINA KADAR ÇALIŞIYORLAR

Yeni doğan ve ilk 8 hafta annesiyle eğitime alınan köpeklere 12 haftada grup özelliğine yönelik eğitim veriliyor.

Özel eğitimli köpekler, görev yapacakları bölgelerde emniyet olaylarına müdahale öncesinde 8 ile 20 hafta arasında 11 farklı branşta eğitimden geçiriliyor. 

Zorlu bir eğitimin ardından görev yapmaya hazır olan köpekler, özel operasyonlarda kullanılıyor.

Gittikleri yerlerde de sorumlu eğitmenleri tarafından emekliliklerine kadar sürekli eğitimden geçirilen köpekler, 9 yaşına kadar görev yapabiliyor. 

Köpek Eğitim Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sakallıoğlu, “Köpekler, yaratılış olarak muhteşem özellikler taşımaktadır. İnsana göre 55 kat daha iyi koklama, 5 kat daha iyi görme, 8 kat daha iyi duyma özellikleri mevcut” diyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.