BEKİR ÇAPAR İHRAÇ EDİLDİ

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2017 - 13:30, Güncelleme: 14.06.2017 - 14:05 3084+ kez okundu.
 

BEKİR ÇAPAR İHRAÇ EDİLDİ

CHP Bekilli İlçe Örgütü'nün aldığı bir kararla disipline sevk edilen CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Bekir Çapar, partisinden ihraç edildi. Aralık ayında gelen ihraç talebi CHP Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde karara bağlandı.
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bekilli'den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen CHP'nin etkili isimlerinden Avukat Bekir Çapar'a kötü haber geldi. Daha öncede İl Genel Meclis Üyesi olan Çapar için disiplin kararı alan Bekilli ilçe örgütünün bu talebi ihraçla son buldu.  İl disiplin kurulu tarafından yapılan görüşmeler sonrasında Çapar için hazırlanan dosya genel merkeze gönderilmişti. Aradan geçen 6 ay gibi bir sürenin ardından CHP Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından Çapar'un durumu hakkında karar alındı. Avukat Bekir Çapar partisinden 2 yıl süre ile ihraç edildi. Çıkan ihraç kararının ise oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. KAN DAVASINA DÖNMÜŞTÜ Çapar'ın ihracı ile son bulan bu durumun, Bekilli İlçe Teşkilatının baskıları ile geldiği ileri sürüldü. Bekir Çapar'ın CHP'li bir belediye olan Bekilli Belediye Başkanı ve yaptığı projelere yönelik yönelttiği eleştiriler, ihracın gerekçeleri arasında yer aldı. Parti içinde "kan davası" şeklinde yorumlanan tarafların atışması, partiye uzun yıllar hizmet eden Çapar'ın ihracı ile son bulması ise şaşkınlık yarattı. İki taraf arasında yaşanan gerginlikler nedeni ile ihraç kararı alınan Çapar, isterse partisine 2 yıl sonra tekrar üye olabilecek. İHRAÇ TALEBİ NEDEN İSTENDİ? İddiaya göre Çapar’ın kesin ihracı İl Başkanı Teoman Sancar’dan izin almadan televizyon programına çıkmak, özellikle büyükşehir bütçesi görüşmeleri esnasında tüm maddelere red olarak alınan grup kararına uymamak ve konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı övmek gibi nedenlerle isteniyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmeleri esnasında 13 maddenin 12’sine Bekir Çapar dahil parti grubunun Buldan Belediye Başkanı dışında tüm üyeleri evet oyu vermişti. Buldan Belediye Başkanı çekimser kalmıştı. CHP grubu 7. madde için grup olarak red oyu kullanmıştı. MECLİS'TE NEREDE OTURACAK Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde 3 yıldır CHP Meclis Üyesi olarak görev yapan Bekir Çapar'ın bundan sonraki meclis görüşlerinde nereye oturacağı merak konusu oldu. Artık bir partisi olmayan Çapar'ın bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği cevap bekleyen sorular arasında yerini aldı.  Çapar'ın ihracı içi bir açıklama yapaman İl Başkanı Teoman Sancar, kararı doğrularken, kararın resmi olarak kendilerine ulaşmasının ardından bir değerlendirme yapacağını söyledi.   
CHP Bekilli İlçe Örgütü'nün aldığı bir kararla disipline sevk edilen CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Bekir Çapar, partisinden ihraç edildi. Aralık ayında gelen ihraç talebi CHP Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde karara bağlandı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bekilli'den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen CHP'nin etkili isimlerinden Avukat Bekir Çapar'a kötü haber geldi. Daha öncede İl Genel Meclis Üyesi olan Çapar için disiplin kararı alan Bekilli ilçe örgütünün bu talebi ihraçla son buldu. 

İl disiplin kurulu tarafından yapılan görüşmeler sonrasında Çapar için hazırlanan dosya genel merkeze gönderilmişti. Aradan geçen 6 ay gibi bir sürenin ardından CHP Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından Çapar'un durumu hakkında karar alındı. Avukat Bekir Çapar partisinden 2 yıl süre ile ihraç edildi. Çıkan ihraç kararının ise oy çokluğu ile alındığı öğrenildi.

KAN DAVASINA DÖNMÜŞTÜ

Çapar'ın ihracı ile son bulan bu durumun, Bekilli İlçe Teşkilatının baskıları ile geldiği ileri sürüldü. Bekir Çapar'ın CHP'li bir belediye olan Bekilli Belediye Başkanı ve yaptığı projelere yönelik yönelttiği eleştiriler, ihracın gerekçeleri arasında yer aldı. Parti içinde "kan davası" şeklinde yorumlanan tarafların atışması, partiye uzun yıllar hizmet eden Çapar'ın ihracı ile son bulması ise şaşkınlık yarattı. İki taraf arasında yaşanan gerginlikler nedeni ile ihraç kararı alınan Çapar, isterse partisine 2 yıl sonra tekrar üye olabilecek.

İHRAÇ TALEBİ NEDEN İSTENDİ?

İddiaya göre Çapar’ın kesin ihracı İl Başkanı Teoman Sancar’dan izin almadan televizyon programına çıkmak, özellikle büyükşehir bütçesi görüşmeleri esnasında tüm maddelere red olarak alınan grup kararına uymamak ve konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı övmek gibi nedenlerle isteniyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmeleri esnasında 13 maddenin 12’sine Bekir Çapar dahil parti grubunun Buldan Belediye Başkanı dışında tüm üyeleri evet oyu vermişti. Buldan Belediye Başkanı çekimser kalmıştı. CHP grubu 7. madde için grup olarak red oyu kullanmıştı.

MECLİS'TE NEREDE OTURACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde 3 yıldır CHP Meclis Üyesi olarak görev yapan Bekir Çapar'ın bundan sonraki meclis görüşlerinde nereye oturacağı merak konusu oldu. Artık bir partisi olmayan Çapar'ın bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği cevap bekleyen sorular arasında yerini aldı. 

Çapar'ın ihracı içi bir açıklama yapaman İl Başkanı Teoman Sancar, kararı doğrularken, kararın resmi olarak kendilerine ulaşmasının ardından bir değerlendirme yapacağını söyledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.