EĞİTİM-İŞ O KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2019 - 18:05, Güncelleme: 09.01.2019 - 18:05 3462+ kez okundu.
 

EĞİTİM-İŞ O KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 9.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yenilemişti. Bu konuya ilişkin Eğitim-İş Denizli Şubesi Denizli  İl Milli Eğitim Müdürlüğüne taleplerini iletmişti. Yaptıkları bu başvurudan sonuç alamayınca bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamanın ardından İl Milli Eğitim müdürlüğüne dilekcelerini verdiler.  Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan konuya ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu sözlere yer verdi.  "Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp bizleri yalnızca “izleyici” olarak sonucu görmeye davet etti. Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürün  sözleşmesi imzalattığını, kredi kartı almaya zorladığını biliyoruz. Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor? Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 9000 eğitim çalışanına 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir. İlçelerimizde; Çal 3 yıllık 1500 TL, Çardak 3 yıllık 1340 TL, Kale 3 yıllık 2100 TL, Buldan 3 yıllık 1600 TL, Bozkurt 3 yıllık 1802 TL Tavas Fen Lisesi 3 yıllık 1660 TL ( sadece bir okula) ödeme yapılmıştır. Bu sözleşmelerin çoğu 2017 tarihlidir. Yani daha eski… Soruyoruz size; bunun neresi adaletli?" dedi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 9.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yenilemişti. Bu konuya ilişkin Eğitim-İş Denizli Şubesi Denizli  İl Milli Eğitim Müdürlüğüne taleplerini iletmişti. Yaptıkları bu başvurudan sonuç alamayınca bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamanın ardından İl Milli Eğitim müdürlüğüne dilekcelerini verdiler. 

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan konuya ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu sözlere yer verdi. 

"Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp bizleri yalnızca “izleyici” olarak sonucu görmeye davet etti.

Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürün  sözleşmesi imzalattığını, kredi kartı almaya zorladığını biliyoruz.

Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor?

Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 9000 eğitim çalışanına 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir. İlçelerimizde;

  • Çal 3 yıllık 1500 TL,
  • Çardak 3 yıllık 1340 TL,
  • Kale 3 yıllık 2100 TL,
  • Buldan 3 yıllık 1600 TL, Bozkurt 3 yıllık 1802 TL
  • Tavas Fen Lisesi 3 yıllık 1660 TL ( sadece bir okula)

ödeme yapılmıştır. Bu sözleşmelerin çoğu 2017 tarihlidir. Yani daha eski…

Soruyoruz size; bunun neresi adaletli?" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.