İlahiyatçı Akşit Sarayköylülerle buluştu

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2015 - 15:03, Güncelleme: 01.07.2015 - 15:03 3742+ kez okundu.
 

İlahiyatçı Akşit Sarayköylülerle buluştu

Sarayköy Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamından düzenlediği “Ramazan Sohbetleri” programının konuğu İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit oldu.
Etkinlik alanında vatandaşlarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Prof. Dr. Cevat Akşit konuşmasında Ramazan ayının anlamına değindi. Bu Ramazan ayında iyilik temasının ana konu olarak işleneceğini belirtti. Sadece Ramazan ayında değil, her zaman iyilik yapılması gerektiğinin altını çizen Akşit Hoca şunları söyledi; "Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız, komşularımızdan başlamak suretiyle onları gözetmemiz, aç açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz, onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız bu bağlamda son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkânları paylaşmasıdır. Zekâtlarını ve sadakalarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ramazan denilince öncelikle aklımıza oruç ibadeti gelir. Oruç ibadetimizi ziyadesiyle yerine getirmeli, bu mübarek günlerde bol bol Kur’an okumalıyız. Ramazan, Kur’an-ı Kerim ayıdır. Ramazan’ın bütün kutsallığı, Kur’an’ın bu ayda inmesinden kaynaklıdır. Bir kul Ramazan ayından dolayı sevinirse, ramazan ayından dolayı mutlu olursa Allah, cehennem ateşini o kulun vücudunu yakmaya haram eder buyuruyor” dedi. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş tarafından İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit Hocamıza Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Daha sonra sohbete katılan vatandaşlarımızla beraber Ağalar Camii’nde teravih namazı kılındı.
Sarayköy Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamından düzenlediği “Ramazan Sohbetleri” programının konuğu İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit oldu.

Etkinlik alanında vatandaşlarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Prof. Dr. Cevat Akşit konuşmasında Ramazan ayının anlamına değindi. Bu Ramazan ayında iyilik temasının ana konu olarak işleneceğini belirtti. Sadece Ramazan ayında değil, her zaman iyilik yapılması gerektiğinin altını çizen Akşit Hoca şunları söyledi; "Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız, komşularımızdan başlamak suretiyle onları gözetmemiz, aç açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz, onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız bu bağlamda son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkânları paylaşmasıdır. Zekâtlarını ve sadakalarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ramazan denilince öncelikle aklımıza oruç ibadeti gelir. Oruç ibadetimizi ziyadesiyle yerine getirmeli, bu mübarek günlerde bol bol Kur’an okumalıyız. Ramazan, Kur’an-ı Kerim ayıdır. Ramazan’ın bütün kutsallığı, Kur’an’ın bu ayda inmesinden kaynaklıdır. Bir kul Ramazan ayından dolayı sevinirse, ramazan ayından dolayı mutlu olursa Allah, cehennem ateşini o kulun vücudunu yakmaya haram eder buyuruyor” dedi.

Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş tarafından İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit Hocamıza Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Daha sonra sohbete katılan vatandaşlarımızla beraber Ağalar Camii’nde teravih namazı kılındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.