İki kilit gizli tanık gözaltına alındı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2016 - 09:58, Güncelleme: 28.02.2016 - 09:58 4459+ kez okundu.
 

İki kilit gizli tanık gözaltına alındı

Yargıtay 11. Dairesi’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Ergenekon ve Erzincan davalarının gizli tanıkları dönemin savcısı Bayram Bozkurt ile Serdar Zirek gözaltına alındı.
Erzincan’da aralarında dönemin başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in de olduğu çok sayıda kamu görevlisine karşı gerçekleştirilen Ergenekon davasında beraat kararının çıkmasının ardından davanın gizli tanıklarına soruşturma başlatıldı. Gizli tanık Efe kod adlı dönemin savcılarından Bayram Bozkurt gözaltına alınarak Erzincan’a götürüldü. Davanın kilit ifadelerinden birini vererek Albay Dursun Çiçek’i gitmediği halde Erzincan’da gördüğünü iddia eden gizli tanık Munzur kod alı Serdar Zirek’in de gözaltına alınarak Erzincan’a götürüldüğü belirtildi. Gözaltı sayısının davanın bütün gizli tanıklarını kapsayabileceği belirtilirken zanlıların Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandıkları belirtildi. Erzincan’da kamu görevlilerine yönelik yapılan Ergenekon soruşturması sonunda açılan davada Yargıtay 11. Ceza Dairesi, beraat kararı vermişti. Daire, beraat kararı ile birlikte gizli tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gizli tanıkların iddialarının inandırıcı olmadığı ve adeta “film anlatır gibi” beyanda bulundukları belirtilen gerekçeli kararda gizli tanık Efe adıyla suçlayıcı ifadeler veren eski İliç savcısı Bayram Bozkurt için de şu değerlendirme yapılmıştı: Bunlardan gizli tanık Efe’nin eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt olduğu kaydedilen gerekçede şöyle denildi: “Bu tanıkla ilgili görev yaptığı ilçedeki altın madeni yetkililerinden çeşitli isimler altında paralar istediği yönünde soruşturma yapılmış, pek çok farklı konuda soruşturmalar icra edilmiştir. Soruşturmalar sonucunda görevinden ayrılmış, bilahare gizli tanıklık korumasını aldıktan sonra nasıl olduğu anlaşılamayan bir şekilde HSYK tarafından yeni kimliğiyle yeniden mesleğe kabul edilmiş, durumun basına yansıması üzerine HSYK tarafından tekrar ihraç kararı verildiği anlaşılmıştır. Tanığın kişisel durumu dikkate alındığında güvenirliliği konusunda çok ciddi tereddütler oluşmuştur.” Bozkurt’un Erzincan’da havaalanına getirildiği sırada bazı vatandaşlar tarafından yuhalandığı da belirtildi.      
Yargıtay 11. Dairesi’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Ergenekon ve Erzincan davalarının gizli tanıkları dönemin savcısı Bayram Bozkurt ile Serdar Zirek gözaltına alındı.

Erzincan’da aralarında dönemin başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in de olduğu çok sayıda kamu görevlisine karşı gerçekleştirilen Ergenekon davasında beraat kararının çıkmasının ardından davanın gizli tanıklarına soruşturma başlatıldı. Gizli tanık Efe kod adlı dönemin savcılarından Bayram Bozkurt gözaltına alınarak Erzincan’a götürüldü. Davanın kilit ifadelerinden birini vererek Albay Dursun Çiçek’i gitmediği halde Erzincan’da gördüğünü iddia eden gizli tanık Munzur kod alı Serdar Zirek’in de gözaltına alınarak Erzincan’a götürüldüğü belirtildi. Gözaltı sayısının davanın bütün gizli tanıklarını kapsayabileceği belirtilirken zanlıların Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandıkları belirtildi.

Erzincan’da kamu görevlilerine yönelik yapılan Ergenekon soruşturması sonunda açılan davada Yargıtay 11. Ceza Dairesi, beraat kararı vermişti. Daire, beraat kararı ile birlikte gizli tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gizli tanıkların iddialarının inandırıcı olmadığı ve adeta “film anlatır gibi” beyanda bulundukları belirtilen gerekçeli kararda gizli tanık Efe adıyla suçlayıcı ifadeler veren eski İliç savcısı Bayram Bozkurt için de şu değerlendirme yapılmıştı:

Bunlardan gizli tanık Efe’nin eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt olduğu kaydedilen gerekçede şöyle denildi: “Bu tanıkla ilgili görev yaptığı ilçedeki altın madeni yetkililerinden çeşitli isimler altında paralar istediği yönünde soruşturma yapılmış, pek çok farklı konuda soruşturmalar icra edilmiştir.

Soruşturmalar sonucunda görevinden ayrılmış, bilahare gizli tanıklık korumasını aldıktan sonra nasıl olduğu anlaşılamayan bir şekilde HSYK tarafından yeni kimliğiyle yeniden mesleğe kabul edilmiş, durumun basına yansıması üzerine HSYK tarafından tekrar ihraç kararı verildiği anlaşılmıştır.

Tanığın kişisel durumu dikkate alındığında güvenirliliği konusunda çok ciddi tereddütler oluşmuştur.”

Bozkurt’un Erzincan’da havaalanına getirildiği sırada bazı vatandaşlar tarafından yuhalandığı da belirtildi.

 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.