İhracatçılar Güncel Trendleri Masaya Yatırdı

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2015 - 12:43, Güncelleme: 12.05.2015 - 12:46 3248+ kez okundu.
 

İhracatçılar Güncel Trendleri Masaya Yatırdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından, Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde İzmir'deki üniversitelerden ve sanayi kuruluşlarına yönelik “Japonya’da Üniversite-Endüstri İlişkilerinde Güncel Trendler” konulu bir seminer düzenlendi.
Açılış konuşmaları Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Dekanı Ender Yazgan Bulgun tarafından gerçekleştirilen seminere, Kyoto Üniversitesi Mühendislik Yüksek Lisans Okulu Profesörü Ari Ide- Ektessabi konuşmacı olarak katıldı. Başkan Ünlütürk konuşmasında, her geçen gün biraz daha büyüyen küresel dünya pazarında farklı olabilmek ve sürdürebilirliği sağlayabilmek için tasarım ve inovasyonun son derece önemli olduğu konusuna değindi. Dekan Bulgun ise, inovasyonun yeni ve yaratıcı fikirler ortaya çıkması sonrası bu yaratıcı fikirlerin ticarileşmesi noktasında üniversite-sanayi işbirliklerinin önem kazandığını belirtti. Kyoto Üniversitesi Mühendislik Yüksek Lisans Okulu Profesörü Ari Ide- Ektessabi, seminerin ilk bölümünde Japonya'daki üniversite ve sanayi ilişkileri hakkında bilgi verdi. Seminerin ikinci bölümünde ise Japonya'daki üniversite-endüstri ilişkilerinde güncel trendler konusuna ilişkin yüksek çözünürlüklü tarayıcılar, kuluçka merkezi kurulması, hassas tarım için yüksek çözünürlüklü toprak sensörü, ileri seviye çevre izleme sistemi, tarım ve biyoteknoloji faaliyetleri, kuluçka fon içerikleri gibi başlıkları içeren bir dizi sunum gerçekleştirdi. 3 buçuk saat süren seminere üniversite ve sanayi dünyasından 40’ın üzerinde katılım gerçekleşti.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından, Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde İzmir'deki üniversitelerden ve sanayi kuruluşlarına yönelik “Japonya’da Üniversite-Endüstri İlişkilerinde Güncel Trendler” konulu bir seminer düzenlendi.

Açılış konuşmaları Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Dekanı Ender Yazgan Bulgun tarafından gerçekleştirilen seminere, Kyoto Üniversitesi Mühendislik Yüksek Lisans Okulu Profesörü Ari Ide- Ektessabi konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Ünlütürk konuşmasında, her geçen gün biraz daha büyüyen küresel dünya pazarında farklı olabilmek ve sürdürebilirliği sağlayabilmek için tasarım ve inovasyonun son derece önemli olduğu konusuna değindi. Dekan Bulgun ise, inovasyonun yeni ve yaratıcı fikirler ortaya çıkması sonrası bu yaratıcı fikirlerin ticarileşmesi noktasında üniversite-sanayi işbirliklerinin önem kazandığını belirtti.

Kyoto Üniversitesi Mühendislik Yüksek Lisans Okulu Profesörü Ari Ide- Ektessabi, seminerin ilk bölümünde Japonya'daki üniversite ve sanayi ilişkileri hakkında bilgi verdi. Seminerin ikinci bölümünde ise Japonya'daki üniversite-endüstri ilişkilerinde güncel trendler konusuna ilişkin yüksek çözünürlüklü tarayıcılar, kuluçka merkezi kurulması, hassas tarım için yüksek çözünürlüklü toprak sensörü, ileri seviye çevre izleme sistemi, tarım ve biyoteknoloji faaliyetleri, kuluçka fon içerikleri gibi başlıkları içeren bir dizi sunum gerçekleştirdi. 3 buçuk saat süren seminere üniversite ve sanayi dünyasından 40’ın üzerinde katılım gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.