HONAZ'DA TARİHE YOLCULUK BAŞLADI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2016 - 19:17, Güncelleme: 16.05.2016 - 19:38 3950+ kez okundu.
 

HONAZ'DA TARİHE YOLCULUK BAŞLADI

“Tarihimizi Öğrenelim” kültür projesi kapsamında Honaz’da öğrenim gören 8. Sınıf tüm öğrencileri Bursa ve Çanakkale gezilerine götüren Honaz Belediyesi, yarının teminatı olan genççleri tarihle buluşturuyor.
Sosyal ve kültürel projeleri ile halkın nabzını tutan Honaz Belediyesi, “Tarihimizi Öğrenelim” projesi ile 500’e yakın öğrenciyi Bursa ve Çanakkale’ye götürüyor. İlk kafile bugün hareket ederken, öğrenciler önümüzdeki günlerle dört farklı turla ecdad yadigârı topraklarla buluşacak. Gezilerde yolculuğun ilk durağı Bursa Ulu Cami oluyor.  Ardından Bursa’da yer alan Yeşil türbe, Emir Sultan Türbesi, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ve diğer kutsal mekânlar ziyaret ediliyor. İlk günü Bursa’da tamamlayan kafile 1 gün konaklamanın ardından günün ilk saatlerinde Çanakkale’ye hareket ederek şehitler diyarına ulaşıyor. DUYGU DOLU ANLAR YAŞANIYOR Seyit Onbaşı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Seddülbahir, Conkbayırı ve diğer cepheleri gezen öğrenciler, buralarda da uzman rehberlerden bilgiler alıyor. Yaşanan destansı olaylar burada öğrencilere aktarılıyor. Yer yer duygu dolu anların yaşandığı gezide tarihin izleri adeta anlatılanlara şahitlik ediyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ecdadını daha yakından tanımaları maksadı ile Bursa ve Çanakkale’ye götürmenin kendilerine onur verdiğini söyleyen Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Belediyesi Kültür ve Sosyal projelerinin devam edeceğini belirtti. Başkan Devecioğlu, “Bilindiği üzere topraklarımız aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak bugünlere gelmiştir. Ülkemizin bekası ve bağımsızlığı uğruna nelerin feda edildiğini çocuklarımıza yakından anlatabilmek için bu turları düzenliyoruz. Bursa’da ceddimizi tanıyan öğrencilerimiz, Çanakkale’de de bu ülke için seve seve canını veren yiğitlerin destanlarını yakından görerek dinliyor. Gençlerimiz, çocuklarımız atalarıyla buluşuyor. Biz bu hizmeti vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Bundan sonra da o güzel yerleri görme imkânı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
“Tarihimizi Öğrenelim” kültür projesi kapsamında Honaz’da öğrenim gören 8. Sınıf tüm öğrencileri Bursa ve Çanakkale gezilerine götüren Honaz Belediyesi, yarının teminatı olan genççleri tarihle buluşturuyor.

Sosyal ve kültürel projeleri ile halkın nabzını tutan Honaz Belediyesi, “Tarihimizi Öğrenelim” projesi ile 500’e yakın öğrenciyi Bursa ve Çanakkale’ye götürüyor. İlk kafile bugün hareket ederken, öğrenciler önümüzdeki günlerle dört farklı turla ecdad yadigârı topraklarla buluşacak.

Gezilerde yolculuğun ilk durağı Bursa Ulu Cami oluyor.  Ardından Bursa’da yer alan Yeşil türbe, Emir Sultan Türbesi, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ve diğer kutsal mekânlar ziyaret ediliyor. İlk günü Bursa’da tamamlayan kafile 1 gün konaklamanın ardından günün ilk saatlerinde Çanakkale’ye hareket ederek şehitler diyarına ulaşıyor.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANIYOR

Seyit Onbaşı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Seddülbahir, Conkbayırı ve diğer cepheleri gezen öğrenciler, buralarda da uzman rehberlerden bilgiler alıyor. Yaşanan destansı olaylar burada öğrencilere aktarılıyor. Yer yer duygu dolu anların yaşandığı gezide tarihin izleri adeta anlatılanlara şahitlik ediyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ecdadını daha yakından tanımaları maksadı ile Bursa ve Çanakkale’ye götürmenin kendilerine onur verdiğini söyleyen Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Belediyesi Kültür ve Sosyal projelerinin devam edeceğini belirtti.

Başkan Devecioğlu, “Bilindiği üzere topraklarımız aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak bugünlere gelmiştir. Ülkemizin bekası ve bağımsızlığı uğruna nelerin feda edildiğini çocuklarımıza yakından anlatabilmek için bu turları düzenliyoruz. Bursa’da ceddimizi tanıyan öğrencilerimiz, Çanakkale’de de bu ülke için seve seve canını veren yiğitlerin destanlarını yakından görerek dinliyor. Gençlerimiz, çocuklarımız atalarıyla buluşuyor. Biz bu hizmeti vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Bundan sonra da o güzel yerleri görme imkânı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.