HELAL KURUMU TASARISI, İSRAFLA ANILACAKTIR

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2017 - 13:00, Güncelleme: 01.11.2017 - 13:20 4166+ kez okundu.
 

HELAL KURUMU TASARISI, İSRAFLA ANILACAKTIR

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulunda Helal Akreditasyon Kurumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Kurumun, helal belgelendirmesinden önce israfla anılacağını ve “Temsilde tasarruf olmaz' söyleminin bütçeye yükü Helal Akreditasyon Kurumu tasarısıyla artmıştır." dedi.
Yeni düzenleme kapsamında yazılı olarak bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Arslan, "İktidar, bölge ülkelerinden gelebilecek uzun vadeli yatırımları ülkemize çekememiş, ihracat kanallarını kendi siyasi hatalarıyla daraltmış, bölge ekonomileriyle dostane ve sürdürülebilir ilişkiler geliştirememiştir. Ekonomimiz ithalata, tüketime ve borçlanmaya, sıcak paraya dayalı olarak yürütülmüştür, piyasalar yeni bir krizin eşiğine gelmiştir. Bu süreçte Türkiye Varlık Fonu, kamu kaynaklarının yönetiminde başarısız olduğu gibi, uluslararası bankalara kredi için başvurmuştur. Hükümet, 52 milyar TL’lik yasal borçlanma yetkisini aşmış ve yeni torba yasa tasarısı yoluyla, ek bütçe dahi sunmadan, 37 milyar TL’lik ek borçlanmaya başvurmuştur. 2018 yılı bütçe hedeflerine göre vatandaşımızın cebinden son vergi zamlarıyla birlikte fazladan çıkacak vergiler toplamda yaklaşık 59 milyar TL’dir." dedi.  Öte yandan, "Tasarruf adıyla çıkılan yolda, hatalı dış politika ve ekonomi politikasını düzeltmek yerine, kamuya yeni yük getirecek bir özerk Kurum kurmaya kalkan iktidarın söylemi askıda kalmıştır." diyen Arslan, "Kurum, 'helal' tartışmasından önce 'israf' tartışmasıyla adından söz ettirecektir. Helal Akreditasyon Kurumu’nun 2018 yılı giderinin 3 milyon 887 bin TL, 2019 yılı giderinin 5 milyon 507 bin TL, 2020 yılı giderinin ise 7 milyon 219 bin TL olması öngörülmüştür. Ayrıca, Helal Akreditasyon Kurumu’na genel bütçeden her yıl 3 milyon TL gelir aktarılacaktır." dedi. 
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulunda Helal Akreditasyon Kurumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Kurumun, helal belgelendirmesinden önce israfla anılacağını ve “Temsilde tasarruf olmaz' söyleminin bütçeye yükü Helal Akreditasyon Kurumu tasarısıyla artmıştır." dedi.

Yeni düzenleme kapsamında yazılı olarak bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Arslan, "İktidar, bölge ülkelerinden gelebilecek uzun vadeli yatırımları ülkemize çekememiş, ihracat kanallarını kendi siyasi hatalarıyla daraltmış, bölge ekonomileriyle dostane ve sürdürülebilir ilişkiler geliştirememiştir. Ekonomimiz ithalata, tüketime ve borçlanmaya, sıcak paraya dayalı olarak yürütülmüştür, piyasalar yeni bir krizin eşiğine gelmiştir. Bu süreçte Türkiye Varlık Fonu, kamu kaynaklarının yönetiminde başarısız olduğu gibi, uluslararası bankalara kredi için başvurmuştur. Hükümet, 52 milyar TL’lik yasal borçlanma yetkisini aşmış ve yeni torba yasa tasarısı yoluyla, ek bütçe dahi sunmadan, 37 milyar TL’lik ek borçlanmaya başvurmuştur. 2018 yılı bütçe hedeflerine göre vatandaşımızın cebinden son vergi zamlarıyla birlikte fazladan çıkacak vergiler toplamda yaklaşık 59 milyar TL’dir." dedi. 

Öte yandan, "Tasarruf adıyla çıkılan yolda, hatalı dış politika ve ekonomi politikasını düzeltmek yerine, kamuya yeni yük getirecek bir özerk Kurum kurmaya kalkan iktidarın söylemi askıda kalmıştır." diyen Arslan, "Kurum, 'helal' tartışmasından önce 'israf' tartışmasıyla adından söz ettirecektir. Helal Akreditasyon Kurumu’nun 2018 yılı giderinin 3 milyon 887 bin TL, 2019 yılı giderinin 5 milyon 507 bin TL, 2020 yılı giderinin ise 7 milyon 219 bin TL olması öngörülmüştür. Ayrıca, Helal Akreditasyon Kurumu’na genel bütçeden her yıl 3 milyon TL gelir aktarılacaktır." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.