"HAYIR" GENELGESİ YALAN ÇIKTI

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2017 - 15:27, Güncelleme: 03.02.2017 - 17:09 4538+ kez okundu.
 

"HAYIR" GENELGESİ YALAN ÇIKTI

Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelgede kamu çalışanlarının selamlaşırken “HAYIRLI işler” “HAYIRLI günler” gibi kalıpların kullanılmaması istendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Bu gün Denizli ve ülkenin bir çok şehrinde kamu kurumlarına gönderilen yazı şaşkınlık yarattı. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan genelge de kamu kurumlarında ki selamlaşmalarda "hayır" kelimesinin kullnılmasının yasaklandığı ifadeleri yer alıyor. Bir başka iddia ise genelgenin yalan olduğu yönünde! Söz konusu düzenlemenin yer aldığı iddia edilen genelgede yer alan ifadeler şöyle; Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesi kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercilılerinin etkilenmemesi amacı ile ilgi genelgede belirtilen devlet dairelerinde selamlaşmaya ait hükümler iptal edilerek 10 Mayıs 2017 tarihine kadar aşağıdaki düzenleme yapılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanları arasında gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında “HAYIRLI işler’, “HAYIRLI günler’, “HAYIRLI Cumalar’, “HAYIRLI sabahlar’, “HAYIRLI akşamlar’ “HAYIRLI olsun’, “HAYIRLI dersler’ gibi selamlaşma ve iyi dilek kalpları kullanılmamasına özen gösterilecektir. Ülke gerçekleri ve demokrasi ile seçim gerçekleri göz önüne alınarak yapılan düzenlemenin ilgili hükümlerine uygun hareket edimesi için bakanlıklarca, yerel yönetimlerce, kamu kurum ve kuruluşlannca sonuna kadar bildirilmesi gereken önlemlerin alınması, tebliğin çalışanların ve halkın görebileceği yerlere asılmasını önemle rica ederim.
Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelgede kamu çalışanlarının selamlaşırken “HAYIRLI işler” “HAYIRLI günler” gibi kalıpların kullanılmaması istendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Bu gün Denizli ve ülkenin bir çok şehrinde kamu kurumlarına gönderilen yazı şaşkınlık yarattı. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan genelge de kamu kurumlarında ki selamlaşmalarda "hayır" kelimesinin kullnılmasının yasaklandığı ifadeleri yer alıyor. Bir başka iddia ise genelgenin yalan olduğu yönünde!

Söz konusu düzenlemenin yer aldığı iddia edilen genelgede yer alan ifadeler şöyle;

Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesi kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercilılerinin etkilenmemesi amacı ile ilgi genelgede belirtilen devlet dairelerinde selamlaşmaya ait hükümler iptal edilerek 10 Mayıs 2017 tarihine kadar aşağıdaki düzenleme yapılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanları arasında gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında “HAYIRLI işler’, “HAYIRLI günler’, “HAYIRLI Cumalar’, “HAYIRLI sabahlar’, “HAYIRLI akşamlar’ “HAYIRLI olsun’, “HAYIRLI dersler’ gibi selamlaşma ve iyi dilek kalpları kullanılmamasına özen gösterilecektir. Ülke gerçekleri ve demokrasi ile seçim gerçekleri göz önüne alınarak yapılan düzenlemenin ilgili hükümlerine uygun hareket edimesi için bakanlıklarca, yerel yönetimlerce, kamu kurum ve kuruluşlannca sonuna kadar bildirilmesi gereken önlemlerin alınması, tebliğin çalışanların ve halkın görebileceği yerlere asılmasını önemle rica ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.