HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYORLAR

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2017 - 12:21, Güncelleme: 10.07.2017 - 12:21 4105+ kez okundu.
 

HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYORLAR

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Motorize ambulanslar”, ambulansların giremediği yerlerde olay yerine hızla ulaşarak acil tıbbi yardım müdahaleleriyle hayat kurtarmaya devam ediyor.
Denizli’de 4 yıl önce uygulamaya başlayan motorize ambulanslar, başarılı çalışmaları imza attı. Motosiklet ambulansların, Haziran ile Ağustos ayları arasında hizmet verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Şu anda mevcut iki adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe 8 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Olay yerine ulaşan ekiplerimiz, ambulans gelene kadar yaralı veya hastaya ilk müdahale yapıyor. Ayrıca herhangi bir olayda Komuta Kontrol Merkezine ulaşarak, doğru bilgilendirmeyle ambulansın olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor” dedi. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Motorize ambulanslar”, acil tıbbi yardım müdahaleleriyle hayat kurtarmaya devam ediyor. Denizli’de motorize ambulans uygulamasının 4 yıl önce başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Hiç kimsenin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasını istemeyiz, ancak bazı kronik hastalıklar ve istenmeyen kazalar acil müdahale gerektirebiliyor. Şu anda mevcut iki adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe 8 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Özellikle ambulansın girmekte zorlanacağı Bayramyeri, Çamlık, Pamukkale, Karahayıt gibi yerlerde motorize ekipler, ilk olarak olay yerine ulaşıyor. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans gelene kadar yaralının veya hastanın hazırlanması sağlanıyor. Bazen sadece travma, kaza, düşme, çarpma, yaralanma gibi olayların yanında şeker koması, kalp spazmı, bayılma ve sara hastalığı gibi durumlara da ilk müdahale yapılabiliyor. Trafik kazalarında Komuta Kontrol Merkezini bilgilendirerek ambulansın olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor. Motorize ekiplerimiz, Haziran ile Ağustos ayları arasında hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 hastaya müdahale edilirken; Kalp ve şeker krizi, bayılma, sara hastalığı ile trafik kazaları, düşme, çarpma, yaralanma gibi olaylarda halkımıza hizmet verdik” diye konuştu. Motorize ekipler, motosiklet ehliyetli, gerekli bilgi ve donanıma sahip sağlık personellerinden oluşuyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Motorize ambulanslar”, ambulansların giremediği yerlerde olay yerine hızla ulaşarak acil tıbbi yardım müdahaleleriyle hayat kurtarmaya devam ediyor.

Denizli’de 4 yıl önce uygulamaya başlayan motorize ambulanslar, başarılı çalışmaları imza attı. Motosiklet ambulansların, Haziran ile Ağustos ayları arasında hizmet verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Şu anda mevcut iki adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe 8 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Olay yerine ulaşan ekiplerimiz, ambulans gelene kadar yaralı veya hastaya ilk müdahale yapıyor. Ayrıca herhangi bir olayda Komuta Kontrol Merkezine ulaşarak, doğru bilgilendirmeyle ambulansın olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Motorize ambulanslar”, acil tıbbi yardım müdahaleleriyle hayat kurtarmaya devam ediyor. Denizli’de motorize ambulans uygulamasının 4 yıl önce başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Hiç kimsenin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasını istemeyiz, ancak bazı kronik hastalıklar ve istenmeyen kazalar acil müdahale gerektirebiliyor. Şu anda mevcut iki adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe 8 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Özellikle ambulansın girmekte zorlanacağı Bayramyeri, Çamlık, Pamukkale, Karahayıt gibi yerlerde motorize ekipler, ilk olarak olay yerine ulaşıyor. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans gelene kadar yaralının veya hastanın hazırlanması sağlanıyor. Bazen sadece travma, kaza, düşme, çarpma, yaralanma gibi olayların yanında şeker koması, kalp spazmı, bayılma ve sara hastalığı gibi durumlara da ilk müdahale yapılabiliyor. Trafik kazalarında Komuta Kontrol Merkezini bilgilendirerek ambulansın olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor. Motorize ekiplerimiz, Haziran ile Ağustos ayları arasında hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 hastaya müdahale edilirken; Kalp ve şeker krizi, bayılma, sara hastalığı ile trafik kazaları, düşme, çarpma, yaralanma gibi olaylarda halkımıza hizmet verdik” diye konuştu.

Motorize ekipler, motosiklet ehliyetli, gerekli bilgi ve donanıma sahip sağlık personellerinden oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.