GÜLEÇ SÖZ VERDİ, EKİLMEDİK TARIM ALANI BIRAKMAYACAĞIZ!

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2019 - 15:26, Güncelleme: 16.03.2019 - 15:26 4285+ kez okundu.
 

GÜLEÇ SÖZ VERDİ, EKİLMEDİK TARIM ALANI BIRAKMAYACAĞIZ!

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç Çivril’de ekilmedik tarım alanı bırakmayacaklarına dair halka söz verdi. Güleç seçim çalışmalarını Çivril merkez, Çıtak ve Kıralan mahallelerinde sürdürdü.
Güleç, seçim çalışmaları sırasında gördüğü manzaradan üzüldüğünü çünkü daha önce hepsi ekili olan tarlaların boş bırakıldığını gördüğünü belirtti. Güleç, buralar önceden gelincik tarlası gibi cıvıl cıvıl olurdu. Her taraf ayçiçeği olurdu. Üretici ürününü satamayıcınca tarlayı boş bırakmayı tercih ediyor. Elmada da aynı durumun olduğunu biliyoruz. Bunu aşmak için Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık öncülüğünde kooperatifleşerek üreticiye mazot, gübre ve ilaç desteği sağlayacağız. YERLİ TOHUM YASAĞI KALKACAK! Yerli tohum kullanma yasağını kaldıracağız. Kaliteli yerli tohum üretimini teşvik edeceğiz. Ayrıca tek ekimlik yabancı tohum ithalinin de yasaklanması gerekiyor. Bu durum tarımsal bağımsızlığımız kadar siyasal bağımsızlığımızı da etkiliyor dedi. Kıralan’da büyük bir traktör satış parkı oluştuğunu, çiftçilerin zora düştükleri için traktörlerini satışa çıkardıklarını söyleyen Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Çivril’de elmanın meyve olarak pazarlanmasının yanında meyve suyu tesislerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç Çivril’de ekilmedik tarım alanı bırakmayacaklarına dair halka söz verdi. Güleç seçim çalışmalarını Çivril merkez, Çıtak ve Kıralan mahallelerinde sürdürdü.

Güleç, seçim çalışmaları sırasında gördüğü manzaradan üzüldüğünü çünkü daha önce hepsi ekili olan tarlaların boş bırakıldığını gördüğünü belirtti. Güleç, buralar önceden gelincik tarlası gibi cıvıl cıvıl olurdu. Her taraf ayçiçeği olurdu. Üretici ürününü satamayıcınca tarlayı boş bırakmayı tercih ediyor. Elmada da aynı durumun olduğunu biliyoruz. Bunu aşmak için Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık öncülüğünde kooperatifleşerek üreticiye mazot, gübre ve ilaç desteği sağlayacağız.

YERLİ TOHUM YASAĞI KALKACAK!

Yerli tohum kullanma yasağını kaldıracağız. Kaliteli yerli tohum üretimini teşvik edeceğiz. Ayrıca tek ekimlik yabancı tohum ithalinin de yasaklanması gerekiyor. Bu durum tarımsal bağımsızlığımız kadar siyasal bağımsızlığımızı da etkiliyor dedi.

Kıralan’da büyük bir traktör satış parkı oluştuğunu, çiftçilerin zora düştükleri için traktörlerini satışa çıkardıklarını söyleyen Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Çivril’de elmanın meyve olarak pazarlanmasının yanında meyve suyu tesislerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.