Gönüllü kurtarıcılar aranıyor

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2016 - 11:51, Güncelleme: 15.01.2016 - 11:51 3035+ kez okundu.
 

Gönüllü kurtarıcılar aranıyor

Deprem, sel ve arazi aramalarında kendini kanıtlamış Arama Kurtarma Derneği(AKUT) gönüllü arıyor.
Tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışma sistemine sahip derneğin Denizli Ekibinin şimdilik 21 gönüllüsü var. Dernek bu sayıyı arttırmak için yarın PAÜ Teknokent’te tanışma toplantısı düzenliyor. AKUT(Arama Kurtarma Derneği) misyonu gereği tamamen gönüllü temelli çalışıyor. Derneğin Denizli Ekibi şimdiye kadar 36 bölgede toplam 2 bin 49 adet arama kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 2 bin 216 vatandaşın hayatının kurtarılmasında hiçbir karşılık beklemeden görev alan dernek 21 aktif gönüllüsü ile büyük bir özveri ve görev sorumluluğuna sahip olarak faaliyetlerine devam ediyor. Dernek şimdi de yeni gönüllü üyeler kazanmak için tanışma toplantısı düzenliyor. ‘Gönüllü müsün?’ sloganı ile düzenlenen toplantı yarın saat 18 ile 20 arasında Pamukkale Üniversitesi Teknokent konferans salonunda gerçekleştirilecek. ARAMA KURTARMA ÇOK ÖNEMLİ AKUT Denizli Bilgi Teknolojileri ve Basınla İlişkiler Sorumlusu Yaşar Erdoğan, 14 Mart 1996’da resmen kuruluşunu tamamlayan derneğin misyonu gereği sadece gönüllülük üzerine çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Arama kurtarma çalışmaları ne zaman kime ihtiyaç olacağı belli olmuyor. Ülkemiz birinci derece deprem bölgesinde yer alan bir konuma sahip. Ülkemizde bilindiği gibi çok sayıda deprem meydana gelmiş bu depremlerde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Biz AKUT olarak hepsinde olmasa da kurulduktan sonraki depremlerde gereken tüm desteği verdik. Bu destek sonrası Kamu Yararına Dernek statüsünü elde ettik. GÖNÜLLÜ İSENİZ BUYRUN Üstlendiğimiz sorun çok fazla. Bu sorumlulukların bilinci için çalışıyoruz. Amacımız insan sağlığı. İnsan sağlığı korumak için canla başla çalışıyoruz. Sadece arama kurtarma çalışmaları yapmıyoruz. Doğaya saygı temel kurallarımızdan. Yaban hayatın korunması için çalışıyoruz. Üreticilerimize destek oluyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda hayvancının keçilerini koyunlarını kurtardık. Hepsini gönüllü olarak yaptık. Gönüllü olan arkadaşlarımıza yönelik sürekli bir eğitim içerisindeyiz. Gerek mekan gerekse arazi eğitimlerimiz devam ediyor. Şimdilik Denizli’de 21 gönüllümüz var. Bu sayının artması için çalışıyoruz. Yarın bu amaçla bir tanışma toplantısı düzenleyeceğiz. Herkesi toplantımıza bekliyoruz” dedi.  
Deprem, sel ve arazi aramalarında kendini kanıtlamış Arama Kurtarma Derneği(AKUT) gönüllü arıyor.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışma sistemine sahip derneğin Denizli Ekibinin şimdilik 21 gönüllüsü var. Dernek bu sayıyı arttırmak için yarın PAÜ Teknokent’te tanışma toplantısı düzenliyor.

AKUT(Arama Kurtarma Derneği) misyonu gereği tamamen gönüllü temelli çalışıyor. Derneğin Denizli Ekibi şimdiye kadar 36 bölgede toplam 2 bin 49 adet arama kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 2 bin 216 vatandaşın hayatının kurtarılmasında hiçbir karşılık beklemeden görev alan dernek 21 aktif gönüllüsü ile büyük bir özveri ve görev sorumluluğuna sahip olarak faaliyetlerine devam ediyor. Dernek şimdi de yeni gönüllü üyeler kazanmak için tanışma toplantısı düzenliyor. ‘Gönüllü müsün?’ sloganı ile düzenlenen toplantı yarın saat 18 ile 20 arasında Pamukkale Üniversitesi Teknokent konferans salonunda gerçekleştirilecek.

ARAMA KURTARMA ÇOK ÖNEMLİ

AKUT Denizli Bilgi Teknolojileri ve Basınla İlişkiler Sorumlusu Yaşar Erdoğan, 14 Mart 1996’da resmen kuruluşunu tamamlayan derneğin misyonu gereği sadece gönüllülük üzerine çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Arama kurtarma çalışmaları ne zaman kime ihtiyaç olacağı belli olmuyor. Ülkemiz birinci derece deprem bölgesinde yer alan bir konuma sahip. Ülkemizde bilindiği gibi çok sayıda deprem meydana gelmiş bu depremlerde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Biz AKUT olarak hepsinde olmasa da kurulduktan sonraki depremlerde gereken tüm desteği verdik. Bu destek sonrası Kamu Yararına Dernek statüsünü elde ettik.

GÖNÜLLÜ İSENİZ BUYRUN

Üstlendiğimiz sorun çok fazla. Bu sorumlulukların bilinci için çalışıyoruz. Amacımız insan sağlığı. İnsan sağlığı korumak için canla başla çalışıyoruz. Sadece arama kurtarma çalışmaları yapmıyoruz. Doğaya saygı temel kurallarımızdan. Yaban hayatın korunması için çalışıyoruz. Üreticilerimize destek oluyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda hayvancının keçilerini koyunlarını kurtardık. Hepsini gönüllü olarak yaptık. Gönüllü olan arkadaşlarımıza yönelik sürekli bir eğitim içerisindeyiz. Gerek mekan gerekse arazi eğitimlerimiz devam ediyor. Şimdilik Denizli’de 21 gönüllümüz var. Bu sayının artması için çalışıyoruz. Yarın bu amaçla bir tanışma toplantısı düzenleyeceğiz. Herkesi toplantımıza bekliyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.