Denizli'de hayvan alım satımı kapatıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2015 - 09:34, Güncelleme: 08.12.2015 - 09:34 3546+ kez okundu.
 

Denizli'de hayvan alım satımı kapatıldı

Bir aydır çevre illerde (Aydın, Muğla, Burdur) görülen şap hastalığı Denizli’de de görüldü. İlimizde Babadağ, Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yaşanan vakalar nedeniyle Denizli’de canlı hayvan alım satımına yasak geld
Çevre illerde yaklaşık bir aydır süren Şap Hastalığından Denizli’de etkilendi. İlimizde Babadağ, Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde görülen rahatsızlık sonrası harekete geçen Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu aldığı karar gereğince Denizli’nin tamamında tüm Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan hareketleri (alış-satış) kapattı. ACIPAYAM’DA TEDBİRLER HAD SAFHADA Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:  ‘’ Belediyemiz Canlı Hayvan Pazarı sorumlu yöneticisi Veteriner Hekim Uğur Toscalı’dan aldığımız bilgilere göre; şap hastalığı genç hayvanlarda ölüm diğerlerinde de ekonomik kayıplar verilmektedir. İlçe merkezi 5 mahalle ve diğer 51 mahallemizde ve Canlı Hayvan Pazarımızda ŞAP HASTALIĞI  GÖRÜLMEMİŞTİR. TEDBİR AMAÇLI VALİLİK KARARI İLE TÜM İLİMİZDE KAPATILMIŞTIR. Biz Canlı Hayvan Pazarımızda gerekli temizlik ve dezenfeksiyon tedbirlerini bugüne kadar aldık  ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Hayvanlarımız Pazar girişinde Veteriner hekimlerimizce kontrol edilmektedir. Tüm Acıpayam’lı yetiştirici kardeşlerimiz ve hayvan alımı satımı yapan celep arkadaşlarımız içinde pazarımızın en kısa zamanda açılmasını temenni ediyor, sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler diliyorum’’ dedi.
Bir aydır çevre illerde (Aydın, Muğla, Burdur) görülen şap hastalığı Denizli’de de görüldü. İlimizde Babadağ, Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yaşanan vakalar nedeniyle Denizli’de canlı hayvan alım satımına yasak geld

Çevre illerde yaklaşık bir aydır süren Şap Hastalığından Denizli’de etkilendi. İlimizde Babadağ, Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde görülen rahatsızlık sonrası harekete geçen Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu aldığı karar gereğince Denizli’nin tamamında tüm Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan hareketleri (alış-satış) kapattı.

ACIPAYAM’DA TEDBİRLER HAD SAFHADA

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:  ‘’ Belediyemiz Canlı Hayvan Pazarı sorumlu yöneticisi Veteriner Hekim Uğur Toscalı’dan aldığımız bilgilere göre; şap hastalığı genç hayvanlarda ölüm diğerlerinde de ekonomik kayıplar verilmektedir. İlçe merkezi 5 mahalle ve diğer 51 mahallemizde ve Canlı Hayvan Pazarımızda ŞAP HASTALIĞI  GÖRÜLMEMİŞTİR. TEDBİR AMAÇLI VALİLİK KARARI İLE TÜM İLİMİZDE KAPATILMIŞTIR. Biz Canlı Hayvan Pazarımızda gerekli temizlik ve dezenfeksiyon tedbirlerini bugüne kadar aldık  ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Hayvanlarımız Pazar girişinde Veteriner hekimlerimizce kontrol edilmektedir. Tüm Acıpayam’lı yetiştirici kardeşlerimiz ve hayvan alımı satımı yapan celep arkadaşlarımız içinde pazarımızın en kısa zamanda açılmasını temenni ediyor, sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler diliyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.