Çavuşoğlu: Seçim tek çare değildir

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2015 - 14:51, Güncelleme: 14.08.2015 - 14:51 4250+ kez okundu.
 

Çavuşoğlu: Seçim tek çare değildir

Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak konuyu değerlendiren CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Davutoğlu'nun görevi iade etmesi gerektiğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir süredir devam eden koalisyon görüşmelerinin son bulm asının ardından süreci değerlendiren CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Ak Parti'nin sorunlardan uzak duran ve çözümden uzak duran bir politika izlediğini savundu. Bu kapsamda Davutoğlu'nun acilen görevi Cumhurbaşkanı'na devretmesi gerektiğini kaydeden Çaşoğlu, 07 Haziran seçimlerinden sonra toplumun mesajını okuyarak uzlaşı ve birliktelik kültürünün yaşama geçirilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını ve süreci en doğru şekilde yürüttüğünü söyledi. Toplumsal uzlaşma metni olarak koalisyon görüşmelerinde masaya konulan 14 maddelik ilkelerin tüm toplum tarafından kabul gören bir çağrı olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Bu çağrı metni ülkemizin tüm sorunlarına deva olacak farklı düşünenleri bir araya getirerek toplumsal refahın tabana yayılmasını sağlayacak özellikte idi. Bu nedenle tüm toplum bu çağrıyı sahiplenmiş ve sayın Genel Başkanımızın çabasını takdir etmiştir. Yıllarca farklı düşüncelere sahip insanlarında bir araya gelebilmesi için çaba harcanılması gerekliliği gün gibi aşikardır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan farklı düşünen tüm kesimin sesi olan Sayın Genel Başkanımız AKP Genel başkanı ile bu birlikteliğin sağlanması amacı ile koalisyon görüşmesi sürdürmüştür. Dün itibari ile bu görüşmeler Sayın Davutoğlu’nun reform hükümeti yerine seçim hükümeti kurma çabası nedeni ile sonuçsuz kalmıştır. Sayın Davutoğlu’nun asıl niyetinin ise hala kendini AKP Genel Başkanı sanan Recep Tayyip Erdoğan’nın istediği erken seçim olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün acilen yapılması gereken hükümet kurma görevini yerine getiremeyen Ahmet Davutoğlu’nun görevi Cumhurbaşkanına iade etmesidir." dedi.  Çavuşoğlu ayrıca açıklamasında, "Bizler Denizli İl örgütü olarak seçimin tek çare olmadı bilinci ile mücadelemizi toplumsal uzlaşı için sürdürmeye devam edeceğiz. Fakat yapılacak bir erken seçim içinde tüm hazırlıklarımızın tam olduğunu kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Demokrasi ve ülkenin kurtuluşunun mimarı olan CHP toplum refah ve mutluluğu için mücadelesini sürdürmeye davam edecektir. Saygılarımla." ifadelerine yer verdi. 
Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak konuyu değerlendiren CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Davutoğlu'nun görevi iade etmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir süredir devam eden koalisyon görüşmelerinin son bulm asının ardından süreci değerlendiren CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Ak Parti'nin sorunlardan uzak duran ve çözümden uzak duran bir politika izlediğini savundu. Bu kapsamda Davutoğlu'nun acilen görevi Cumhurbaşkanı'na devretmesi gerektiğini kaydeden Çaşoğlu, 07 Haziran seçimlerinden sonra toplumun mesajını okuyarak uzlaşı ve birliktelik kültürünün yaşama geçirilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını ve süreci en doğru şekilde yürüttüğünü söyledi.

Toplumsal uzlaşma metni olarak koalisyon görüşmelerinde masaya konulan 14 maddelik ilkelerin tüm toplum tarafından kabul gören bir çağrı olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Bu çağrı metni ülkemizin tüm sorunlarına deva olacak farklı düşünenleri bir araya getirerek toplumsal refahın tabana yayılmasını sağlayacak özellikte idi. Bu nedenle tüm toplum bu çağrıyı sahiplenmiş ve sayın Genel Başkanımızın çabasını takdir etmiştir. Yıllarca farklı düşüncelere sahip insanlarında bir araya gelebilmesi için çaba harcanılması gerekliliği gün gibi aşikardır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan farklı düşünen tüm kesimin sesi olan Sayın Genel Başkanımız AKP Genel başkanı ile bu birlikteliğin sağlanması amacı ile koalisyon görüşmesi sürdürmüştür. Dün itibari ile bu görüşmeler Sayın Davutoğlu’nun reform hükümeti yerine seçim hükümeti kurma çabası nedeni ile sonuçsuz kalmıştır. Sayın Davutoğlu’nun asıl niyetinin ise hala kendini AKP Genel Başkanı sanan Recep Tayyip Erdoğan’nın istediği erken seçim olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün acilen yapılması gereken hükümet kurma görevini yerine getiremeyen Ahmet Davutoğlu’nun görevi Cumhurbaşkanına iade etmesidir." dedi. 

Çavuşoğlu ayrıca açıklamasında, "Bizler Denizli İl örgütü olarak seçimin tek çare olmadı bilinci ile mücadelemizi toplumsal uzlaşı için sürdürmeye devam edeceğiz. Fakat yapılacak bir erken seçim içinde tüm hazırlıklarımızın tam olduğunu kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Demokrasi ve ülkenin kurtuluşunun mimarı olan CHP toplum refah ve mutluluğu için mücadelesini sürdürmeye davam edecektir. Saygılarımla." ifadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.