Bunlara Kulak Verin Hasta Olmayın

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2014 - 14:29, Güncelleme: 24.09.2014 - 14:33 4454+ kez okundu.
 

Bunlara Kulak Verin Hasta Olmayın

Soğuk kış günlerinin yaklaştığı bu tarihlerde birçok hastalık kapıda bekliyor. Havaların soğumaya başladığı mevsim geçişlerinde soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi hastalıklara yakalanma riski artıyor. Bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve kolay atlatabilmek için yeterli ve dengeli beslenmek şart!
Özel Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı diyetisyen Meryem Güç, sonbahar mevsiminde doğru beslenmenin nasıl mümkün olacağını anlattı.  Mevsim geçişlerinde daha fazla vitamin, mineral ve antioksidanlara ihtiyaç duyulacağını belirten diyetisyen Meryem Güç, vitamin ve mineral deposu olan taze sebze ve meyve grubuna önem verilmesine, bunların ise doğal ve doğru kaynaklardan temin edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Güç “Antioksidanlar hücredeki oksitlenmeyi önleyen maddelerdir. Savunma mekanizmasını güçlendirir, vücut direncini arttırırlar. Böylece kişiler hastalıklara yakalanma riskini azaltırlar yakalansalar bile hastalığı kısa sürede atlatabilirler. Vitaminlerden A, C, E minerallerden ise selenyum, çinko ve magnezyum antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklığı desteklemede önemli yer tutmaktadırlar” diye konuştu. Diyetisyen Meryem Güç, ayrıca yazdan sonbahara geçişte güneşin etkisinin azalması ile ısı değişimlerine maruz kalan cilt ve metabolizmanın, soğuk hava ile daha kolay mücadele etmek için yavaşlamaya başladığını söyledi. Güç “Güneşin etkisi azaldığı için anksiyete, depresyon ve yorgunluk hissinde artış görülür. Bunu kontrol altına almak için özellikle B grubu vitaminlerinden zengin beslenmek gerekir. Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri B vitamininden zengin besinlerdir. Bu dönemde bol sebze ve meyve tüketmek, bol su içmek, kan şekeri kontrolünü sağlamak ve bolca balık tüketmek depresyon hallerine karşı fayda sağlar” dedi. En Güçlü Antioksidan Kaynaklarını sıralayan Meryem Güç, sizler için vitamin tablosu oluşturdu. İşte o tablo: A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, yürek ve diğer etler Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar.
Soğuk kış günlerinin yaklaştığı bu tarihlerde birçok hastalık kapıda bekliyor. Havaların soğumaya başladığı mevsim geçişlerinde soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi hastalıklara yakalanma riski artıyor. Bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve kolay atlatabilmek için yeterli ve dengeli beslenmek şart!

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı diyetisyen Meryem Güç, sonbahar mevsiminde doğru beslenmenin nasıl mümkün olacağını anlattı. 
Mevsim geçişlerinde daha fazla vitamin, mineral ve antioksidanlara ihtiyaç duyulacağını belirten diyetisyen Meryem Güç, vitamin ve mineral deposu olan taze sebze ve meyve grubuna önem verilmesine, bunların ise doğal ve doğru kaynaklardan temin edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Güç “Antioksidanlar hücredeki oksitlenmeyi önleyen maddelerdir. Savunma mekanizmasını güçlendirir, vücut direncini arttırırlar. Böylece kişiler hastalıklara yakalanma riskini azaltırlar yakalansalar bile hastalığı kısa sürede atlatabilirler. Vitaminlerden A, C, E minerallerden ise selenyum, çinko ve magnezyum antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklığı desteklemede önemli yer tutmaktadırlar” diye konuştu. Diyetisyen Meryem Güç, ayrıca yazdan sonbahara geçişte güneşin etkisinin azalması ile ısı değişimlerine maruz kalan cilt ve metabolizmanın, soğuk hava ile daha kolay mücadele etmek için yavaşlamaya başladığını söyledi. Güç “Güneşin etkisi azaldığı için anksiyete, depresyon ve yorgunluk hissinde artış görülür. Bunu kontrol altına almak için özellikle B grubu vitaminlerinden zengin beslenmek gerekir. Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri B vitamininden zengin besinlerdir. Bu dönemde bol sebze ve meyve tüketmek, bol su içmek, kan şekeri kontrolünü sağlamak ve bolca balık tüketmek depresyon hallerine karşı fayda sağlar” dedi.
En Güçlü Antioksidan Kaynaklarını sıralayan Meryem Güç, sizler için vitamin tablosu oluşturdu. İşte o tablo:
A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta
C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt
E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar
Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, yürek ve diğer etler
Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller
Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.