ATATÜRK BÜSTÜNE KEPÇE!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2016 - 20:44, Güncelleme: 30.09.2016 - 10:16 3233+ kez okundu.
 

ATATÜRK BÜSTÜNE KEPÇE!

Denizli'nin Bekilli İlçesi Yeşiloba Mahallesinde 1981 yılından bu yana yer alan Atatürk büstü, Bekilli Belediyesinin iş makinaları tarafından yıkıldı.
Denizli'nin Bekilli İlçesi Yeşiloba Mahallesinde iddialara göre akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Mahalle de 1981 yılında yapılan ve merkezin bir bütünü haline gelen Atatürk büstü, Bekilli Belediyesi kepçeleri tarafından bir günde yerle bir edildi. Geçmiş dönemlerde Likyalılar ve Bizanslıların yaşadığı bilinen bölgede, tarihi mermer sütun bloklarının üzerine 1981 yılında dönemim muhtarı Mustafa Kahraman ve köylüler tarafından yapılan büst kaldırıldı. Bu gün ise Atatürk büstünün yerleştirildiği tarihi sütun parçası, belediye ekipleri tarafından kepçelerle yıkılıyor.  Halk ise bu duruma karşın belediye başkanı Mustafa Başkafa'ya tepkili. KEPÇELERLE TARİHE DALDILAR Koruma altındaki sütun blokların üzerine yerleştirilen Atatürk büstü, 1981 yılından bu yana köy meydanında muhafaza edilirken, nedendir bilinmez belediye ekiplerince bir günde ortadan kaldırılıyor. Aynı zamanda Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan tarihi eserlerden olan bu sütun blokun kepçelerle gelişi güzel kaldırılması da şaşkınlık yarattı.  Konu hakkında görüş bildiren mahalle sakinleri de, kültür  ve turizm il müdürlüğünün derhal olaya müdahale etmesi gerektiğini ifade ederek, "Kepçe ile yıkılan Atatürk büstünün yer aldığı sütun bloklar zedelenmiş bir şekilde mahalle meydanına atılmıştır. Büstün akibeti bilinmemektedir. Bu durum bizleri üzmüştür. Bunun sorumlusu olan Bekilli Belediye Başkanı, gereken cevabı kamuoyuna açıklamalıdır. Sayın Başkan Başkafa'nın bu konu hakkında sessiz kalması da düşündürücüdür." ifadelerini kullandılar. Söz konusu bölgede aynı zamanda 6 adet tarihi değeri olan ağaçların kesilmesi de mahalle sakinleri tarafından tepki gören bir başa konu oldu!
Denizli'nin Bekilli İlçesi Yeşiloba Mahallesinde 1981 yılından bu yana yer alan Atatürk büstü, Bekilli Belediyesinin iş makinaları tarafından yıkıldı.

Denizli'nin Bekilli İlçesi Yeşiloba Mahallesinde iddialara göre akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Mahalle de 1981 yılında yapılan ve merkezin bir bütünü haline gelen Atatürk büstü, Bekilli Belediyesi kepçeleri tarafından bir günde yerle bir edildi. Geçmiş dönemlerde Likyalılar ve Bizanslıların yaşadığı bilinen bölgede, tarihi mermer sütun bloklarının üzerine 1981 yılında dönemim muhtarı Mustafa Kahraman ve köylüler tarafından yapılan büst kaldırıldı. Bu gün ise Atatürk büstünün yerleştirildiği tarihi sütun parçası, belediye ekipleri tarafından kepçelerle yıkılıyor.  Halk ise bu duruma karşın belediye başkanı Mustafa Başkafa'ya tepkili.

KEPÇELERLE TARİHE DALDILAR

Koruma altındaki sütun blokların üzerine yerleştirilen Atatürk büstü, 1981 yılından bu yana köy meydanında muhafaza edilirken, nedendir bilinmez belediye ekiplerince bir günde ortadan kaldırılıyor. Aynı zamanda Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan tarihi eserlerden olan bu sütun blokun kepçelerle gelişi güzel kaldırılması da şaşkınlık yarattı. 

Konu hakkında görüş bildiren mahalle sakinleri de, kültür  ve turizm il müdürlüğünün derhal olaya müdahale etmesi gerektiğini ifade ederek, "Kepçe ile yıkılan Atatürk büstünün yer aldığı sütun bloklar zedelenmiş bir şekilde mahalle meydanına atılmıştır. Büstün akibeti bilinmemektedir. Bu durum bizleri üzmüştür. Bunun sorumlusu olan Bekilli Belediye Başkanı, gereken cevabı kamuoyuna açıklamalıdır. Sayın Başkan Başkafa'nın bu konu hakkında sessiz kalması da düşündürücüdür." ifadelerini kullandılar.

Söz konusu bölgede aynı zamanda 6 adet tarihi değeri olan ağaçların kesilmesi de mahalle sakinleri tarafından tepki gören bir başa konu oldu!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.