ASGARİ ÜCRET PARANOYASI!

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2016 - 14:23, Güncelleme: 14.11.2016 - 14:47 3697+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRET PARANOYASI!

7 Haziran seçimlerinde bazı partilerin asgari ücret için ortaya attığı rakamları eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendisine yöneltilen benzer bir soruya yine farklı bir cevap verdi!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak, Türkiye'nin milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğunu belirterek, "İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin" dedi. "ONLARA HADDİNİ BİLDİRİN" Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ, 2015 yılında yapılan seçimlerde bazı siyasi partileri asgari ücret vaatlerini de palavra olarak eleştirmişti. İşte o dönemde Bakan Zeybekci tarafından yapılan açıklamalar, "Siyaset kurumunun kendi itibarını zedelediğini ifade eden Bakan Zeybekci, ''Reel hayatla asla alakası olmayan Türkiye'nin gelecek menfaatlerinin altına dinamit koyarak bir seçim kampanyası yürütüyorlar. Biz vaat açık artırma kampanyasına asla katılmayacağız. Onların yapacak oldukları hiçbir şeyi onların yapacağı şekilde yapmayacağız. Biraz baksalar bunun daha önceki yıllarda yapıldığını görecekler. İnşallah milletimizin menfaati neyse onu yapacağız''dedi. 'OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET TÜRKİYE'DEDİR' Asgari ücretle ilgili olarak konuşan Zeybekci şunları söyledi: ''OECD ülkeleri arasında milli gelire oranla en yüksek asgari ücret Türkiye'dedir. Bunu altını çizerek söylüyorum. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Dolayısıyla bu asgari ücretle ilgili konuda taraf olan işçi sendikalarıdır, işveren sendikalarıdır. Bu vaatler herkesin hoşuna gider. Ben de asgari ücretle çalışsam benim de bu vaatler hoşuma giderdi. Asgari ücret konusunda açık artırmaya çıkanlara millet sorsun. Siz sendikalarla ve milletle konuştunuz mu? Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Biz Türkiye'nin ekonomi dinamiklerinden sorumlu olan bir iktidarız. Biz sorumsuzca davranamayız. Ben bu palavrayı sallayayım da ne olursa olsun diyemeyiz.''
7 Haziran seçimlerinde bazı partilerin asgari ücret için ortaya attığı rakamları eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendisine yöneltilen benzer bir soruya yine farklı bir cevap verdi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak, Türkiye'nin milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğunu belirterek, "İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin" dedi.

"ONLARA HADDİNİ BİLDİRİN"

Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ, 2015 yılında yapılan seçimlerde bazı siyasi partileri asgari ücret vaatlerini de palavra olarak eleştirmişti. İşte o dönemde Bakan Zeybekci tarafından yapılan açıklamalar, "Siyaset kurumunun kendi itibarını zedelediğini ifade eden Bakan Zeybekci, ''Reel hayatla asla alakası olmayan Türkiye'nin gelecek menfaatlerinin altına dinamit koyarak bir seçim kampanyası yürütüyorlar. Biz vaat açık artırma kampanyasına asla katılmayacağız. Onların yapacak oldukları hiçbir şeyi onların yapacağı şekilde yapmayacağız. Biraz baksalar bunun daha önceki yıllarda yapıldığını görecekler. İnşallah milletimizin menfaati neyse onu yapacağız''dedi.

'OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET TÜRKİYE'DEDİR'

Asgari ücretle ilgili olarak konuşan Zeybekci şunları söyledi: ''OECD ülkeleri arasında milli gelire oranla en yüksek asgari ücret Türkiye'dedir. Bunu altını çizerek söylüyorum. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Dolayısıyla bu asgari ücretle ilgili konuda taraf olan işçi sendikalarıdır, işveren sendikalarıdır. Bu vaatler herkesin hoşuna gider. Ben de asgari ücretle çalışsam benim de bu vaatler hoşuma giderdi. Asgari ücret konusunda açık artırmaya çıkanlara millet sorsun. Siz sendikalarla ve milletle konuştunuz mu? Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Biz Türkiye'nin ekonomi dinamiklerinden sorumlu olan bir iktidarız. Biz sorumsuzca davranamayız. Ben bu palavrayı sallayayım da ne olursa olsun diyemeyiz.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.