Açık Kalp Ameliyatıyla Hayata...

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2015 - 12:12, Güncelleme: 12.05.2015 - 12:17 3900+ kez okundu.
 

Açık Kalp Ameliyatıyla Hayata...

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibi başarılı bir ameliyata daha imza attı.
53 yaşındaki Halil Dukan, yaklaşık 46 yıl önce Fallot Tetralojisi denilen doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'deki ilk çocuk kalp ameliyatlarından birini olmuştur. Zaman içerisinde aort damarı 7 cm'ye kadar genişlemiş ve ileri derecede aort kapak yetersizliği başlamış olup, akciğer atardamarı da 6 cm'ye kadar genişlemiş ve akciğere açılan kalp kapağındaki darlık da şiddetlenmiştir. Şikayetleri iyice artan hasta ameliyat için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar cerrahisi Kliniğine yatırıldı. Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Gökhan Yiğit Tanrısever'den oluşan ekip tarafından Aort damarı ve aort kapağı, akciğer atardamarı ve akciğere açılan kalp kapağı tümüyle değiştirilen ve sağlığına kavuşan hasta ameliyattan 9 gün sonra taburcu edildi. Ameliyatın oldukça riski ve zor bir ameliyat olduğunu belirten Doç.Dr Bilgin Emrecan hem akciğer hem de aort atardamarının beraber değiştirildiği bu tür ameliyatların nadir yapıldığını ancak asıl başarının bu hastanın ilk ameliyatını 46 yıl önce yapan ekibe ait olduğunu belirtti. Doç.Dr.Emrecan Dünyada açık kalp cerrahisinin yaklaşık 60 yıl önce başlamış olduğunu ve Türkiye'nin de dünya ile eş zamanlı olarak açık kalp ameliyatlarını geçmişten bugüne başarı ile uyguladığını da belirtti.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibi başarılı bir ameliyata daha imza attı.

53 yaşındaki Halil Dukan, yaklaşık 46 yıl önce Fallot Tetralojisi denilen doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'deki ilk çocuk kalp ameliyatlarından birini olmuştur. Zaman içerisinde aort damarı 7 cm'ye kadar genişlemiş ve ileri derecede aort kapak yetersizliği başlamış olup, akciğer atardamarı da 6 cm'ye kadar genişlemiş ve akciğere açılan kalp kapağındaki darlık da şiddetlenmiştir.

Şikayetleri iyice artan hasta ameliyat için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar cerrahisi Kliniğine yatırıldı. Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Gökhan Yiğit Tanrısever'den oluşan ekip tarafından Aort damarı ve aort kapağı, akciğer atardamarı ve akciğere açılan kalp kapağı tümüyle değiştirilen ve sağlığına kavuşan hasta ameliyattan 9 gün sonra taburcu edildi. Ameliyatın oldukça riski ve zor bir ameliyat olduğunu belirten Doç.Dr Bilgin Emrecan hem akciğer hem de aort atardamarının beraber değiştirildiği bu tür ameliyatların nadir yapıldığını ancak asıl başarının bu hastanın ilk ameliyatını 46 yıl önce yapan ekibe ait olduğunu belirtti.

Doç.Dr.Emrecan Dünyada açık kalp cerrahisinin yaklaşık 60 yıl önce başlamış olduğunu ve Türkiye'nin de dünya ile eş zamanlı olarak açık kalp ameliyatlarını geçmişten bugüne başarı ile uyguladığını da belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.