90 yaşında kalp ameliyatı oldu

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2015 - 11:54, Güncelleme: 18.08.2015 - 11:54 4459+ kez okundu.
 

90 yaşında kalp ameliyatı oldu

Önce korkuttu, sonra hastane koridorunda oynayıp güldürdü!
90 YAŞINDA KALP AMELİYATI OLDU Denizli’nin Honaz İlçesi’nde yaşayan 90 yaşındaki Abdurrahman Gedik, Denizli Tekden Hastanesi’nde Aort kapağı kanalı darlığı sebebiyle açık kalp ameliyatı oldu. Bu ameliyat Ege Bölgesi’nde gerçekleşen önemli sayılı ameliyatlardan bir tanesi… Kalp hastalığı nedeniyle Özel Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinden Uzman Doktor Selim Ünal tarafından tetkikleri ve anjiosu yapılan hastada aort kalp kapağında ciddi bir darlık saptandı. Ani ölüm riski olan hastanın tedavisi için açık kalp ameliyatı ile kapağın değiştirilmesi gerektiği belirtildi. ‘SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM ELBETTE OYNACAĞIM” Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığında bulunan Op. Dr. Burak Tamtekin’in de aralarında yer aldığı ekip tarafından gerçekleşen açık kalp ameliyatı 2 saat sürdü ve hastanın kireçlenmiş kapağı değiştirilerek yerine yapay kapak takıldı. Abdurrahman Gedik, kısa sürede sağlığına kavuştu. Ameliyatın ardından servisteki yatağından kalkıp koridorda oynamaya başlayan Abdurrahman Gedik, hem ailesini hem de servis hemşirelerini güldürüp eğlendirdi. 65 yıllık evli olan Abdurrahman Gedik ve eşi Kezban Gedik, yıllardır neşe içinde geçen hayatlarının hastalıklarla solmayacağını söyleyerek “Ünal Bey ve Burak Bey gibi doktorlarımız olduğu sürece biz gibi herkesin yüzü gülecek” dedi. Hasta Abdurrahman Gedik, yakınmalar nedeni ile muayene olduğu Kardiyoloji Uzmanı Dr.Selim Ünal ‘ın ön testlerle koyduğu tanı neticesinde ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel Aort darlığı ameliyatları ile ilgili yaptığı açıklamada “Aort darlığı, sıklıkla yaşa bağlı olarak aort kapak üzerinde yıpranma ve kireç birikintilerinin yerleşmesi ile kapağın daralması ve hareketlerini kısıtlanması şeklinde gelişir. Aort kapakta yıllar içinde oluşan kireçlenmiş darlığın ilaç tedavisi ile düzeltilmesi mümkün değildir. Ancak aort kapak hastalığına ikincil olarak gelişen kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, pıhtı oluşum riskine yönelik yardımcı ilaç tedavileri yapılmaktadır. Aort darlığının tedavisi; cerrahi olarak ve kateter yolu ile yapılmaktadır” dedi.
Önce korkuttu, sonra hastane koridorunda oynayıp güldürdü!

90 YAŞINDA KALP AMELİYATI OLDU

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde yaşayan 90 yaşındaki Abdurrahman Gedik, Denizli Tekden Hastanesi’nde Aort kapağı kanalı darlığı sebebiyle açık kalp ameliyatı oldu. Bu ameliyat Ege Bölgesi’nde gerçekleşen önemli sayılı ameliyatlardan bir tanesi…

Kalp hastalığı nedeniyle Özel Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinden Uzman Doktor Selim Ünal tarafından tetkikleri ve anjiosu yapılan hastada aort kalp kapağında ciddi bir darlık saptandı. Ani ölüm riski olan hastanın tedavisi için açık kalp ameliyatı ile kapağın değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

‘SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM ELBETTE OYNACAĞIM”

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığında bulunan Op. Dr. Burak Tamtekin’in de aralarında yer aldığı ekip tarafından gerçekleşen açık kalp ameliyatı 2 saat sürdü ve hastanın kireçlenmiş kapağı değiştirilerek yerine yapay kapak takıldı. Abdurrahman Gedik, kısa sürede sağlığına kavuştu. Ameliyatın ardından servisteki yatağından kalkıp koridorda oynamaya başlayan Abdurrahman Gedik, hem ailesini hem de servis hemşirelerini güldürüp eğlendirdi.

65 yıllık evli olan Abdurrahman Gedik ve eşi Kezban Gedik, yıllardır neşe içinde geçen hayatlarının hastalıklarla solmayacağını söyleyerek “Ünal Bey ve Burak Bey gibi doktorlarımız olduğu sürece biz gibi herkesin yüzü gülecek” dedi.

Hasta Abdurrahman Gedik, yakınmalar nedeni ile muayene olduğu Kardiyoloji Uzmanı Dr.Selim Ünal ‘ın ön testlerle koyduğu tanı neticesinde ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel Aort darlığı ameliyatları ile ilgili yaptığı açıklamada “Aort darlığı, sıklıkla yaşa bağlı olarak aort kapak üzerinde yıpranma ve kireç birikintilerinin yerleşmesi ile kapağın daralması ve hareketlerini kısıtlanması şeklinde gelişir. Aort kapakta yıllar içinde oluşan kireçlenmiş darlığın ilaç tedavisi ile düzeltilmesi mümkün değildir. Ancak aort kapak hastalığına ikincil olarak gelişen kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, pıhtı oluşum riskine yönelik yardımcı ilaç tedavileri yapılmaktadır. Aort darlığının tedavisi; cerrahi olarak ve kateter yolu ile yapılmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.