843. KEZ YAPILACAK!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2016 - 19:00, Güncelleme: 26.08.2016 - 19:00 3394+ kez okundu.
 

843. KEZ YAPILACAK!

Çal İlçesi’nde 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nda çobanlar birbirileriyle yarışacak.
Çal’da 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ listesinde olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması bu yıl da yapılacak. 27-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada çobanlar birbirileriyle yarışacak. Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde yapılacak olan etkinliğin programı da belli oldu.  KOÇ VE KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASINA ÇIKACAK 27 Ağustos Cumartesi günü Ali Gazi türbesine ziyaret ile başlayacak olan etkinlik; En Güzel Kuzu, En Güzel Koç, Çoban Köpeği, Ev Köpeği ve Çoban Kıyafeti yarışmalarıyla devam edecek. Birbirinden ilginç ve güzel yarışmaların yapılacağı günün akşamında ise sürpriz sanatçılar konser verecek. ÖNEMLİ İSİMLER KONSER VERECEK 28 Ağustos Pazar günü saat 7.30’da başlayacak olan etkinlik, Sürülerin suya çekilmesi, açılış konuşmaları, final yarışmaları ve ödül töreniyle devam edecek. 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme Yarışması finalinde ise yine konser yer alacak. 21.00’da başlayacak olan konserde; Aysun, Zekeriya Şakar ve Efe sahne alarak etkinliğe katılanları eğlendirecek. AKCAN’DAN DAVET Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın bu yıl 843’üncüsü yapılacağının altını çizen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Birlik ve beraberlik içinde inşallah, bütün geçmişi de yad ederekten, gelenek ve göreneklerimizi yaşataraktan, hep birlikte, gönül gönüle vererekten bu toprakları atalarımız bizlere emanet etmiştir. Tüm Denizli halkımızı ‘Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme’ etkinliklerine davet ediyorum” dedi.  KOÇLAR VE KÖPEKLER DENİZLİ CADDELERİNDE GEZMİŞTİ Bu yıl 843’üncüsü yapılacak olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın lansmanı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Festival öncesi, festivale dikkat çekmek için Çallı vatandaşlar ile çobanlar kınalı koçlarla bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum temsilcileri, çobanlar ve vatandaşların katıldığı yürüyüş; Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar devam etmişti.
Çal İlçesi’nde 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nda çobanlar birbirileriyle yarışacak.
Çal’da 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ listesinde olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması bu yıl da yapılacak. 27-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada çobanlar birbirileriyle yarışacak. Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde yapılacak olan etkinliğin programı da belli oldu. 

KOÇ VE KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASINA ÇIKACAK

27 Ağustos Cumartesi günü Ali Gazi türbesine ziyaret ile başlayacak olan etkinlik; En Güzel Kuzu, En Güzel Koç, Çoban Köpeği, Ev Köpeği ve Çoban Kıyafeti yarışmalarıyla devam edecek. Birbirinden ilginç ve güzel yarışmaların yapılacağı günün akşamında ise sürpriz sanatçılar konser verecek.

ÖNEMLİ İSİMLER KONSER VERECEK

28 Ağustos Pazar günü saat 7.30’da başlayacak olan etkinlik, Sürülerin suya çekilmesi, açılış konuşmaları, final yarışmaları ve ödül töreniyle devam edecek. 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme Yarışması finalinde ise yine konser yer alacak. 21.00’da başlayacak olan konserde; Aysun, Zekeriya Şakar ve Efe sahne alarak etkinliğe katılanları eğlendirecek.

AKCAN’DAN DAVET

Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın bu yıl 843’üncüsü yapılacağının altını çizen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Birlik ve beraberlik içinde inşallah, bütün geçmişi de yad ederekten, gelenek ve göreneklerimizi yaşataraktan, hep birlikte, gönül gönüle vererekten bu toprakları atalarımız bizlere emanet etmiştir. Tüm Denizli halkımızı ‘Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme’ etkinliklerine davet ediyorum” dedi. 

KOÇLAR VE KÖPEKLER DENİZLİ CADDELERİNDE GEZMİŞTİ

Bu yıl 843’üncüsü yapılacak olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın lansmanı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Festival öncesi, festivale dikkat çekmek için Çallı vatandaşlar ile çobanlar kınalı koçlarla bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum temsilcileri, çobanlar ve vatandaşların katıldığı yürüyüş; Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar devam etmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.