5 Yıl Sonra Yeniden Yapıldı!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2015 - 13:03, Güncelleme: 11.05.2015 - 13:09 4007+ kez okundu.
 

5 Yıl Sonra Yeniden Yapıldı!

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 5 yıl aradan sonra tekrar yapılmaya başlanan ilk kalça protezi ameliyatı ile 85 yaşında ki hasta Fatma Güngör, sağlığına kavuşturuldu.
Basit bir düşme sonucu Acıpayam Devlet Hastanesi’ne başvuran ve yapılan tetkiklerden sonra yaşı gereği sol kalçası kırıldığı anlaşılan 85 yaşındaki Fatma Güngör, İlçede 5 yıl aradan sonra ilk kez yapılan başarılı bir kalça protezi ameliyatının sonunda sağlığına kavuşturuldu. Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 5 yıl aradan sonra protez ameliyatlarına başlandı Ameliyatı gerçekleştiren Acıpayam Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Erdemir, yaşlılarda basit düşmelerin kalça kırıklıklarıyla sonuçlanabildiğini bu tür durumlarda da kalça protez ameliyatlarının öneminin büyük olduğunu söyledi. Artık hastaların kalça protez ameliyatları için Denizli Merkez Hastanelerine gitmek zorunda olmadıklarını, Acıpayam Devlet Hastanesi’nde de bu ameliyatların başarıyla yapılmaya başlandığını ifade eden Erdemir, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: “85 yaşındaki Fatma Güngör isimli hastamızın, basit bir düşme sonucu, yaşı gereği sol kalçasının kırıldığını muayene ve filmlerle tespit ettik. Anestezi, Kardiyoloji ve Nöroloji uzman hekim arkadaşlarım ile birlikte hastayı değerlendirdik ve operasyona karar verdik. İlçemizde son 5 yıldır hiç yapılmamış olan kalça protezi ameliyatını Anestezi ve Cerrahi ekibimizle birlikte başarıyla uyguladık. Ameliyat sonrası 1. gün hastamızı yürüttük, birkaç gün içinde de taburculuğu planlanmaktadır. Bundan sonraki amacımız Acıpayam ve çevresinden, protez ameliyatları için Denizli merkezine gitmek zorunda kalan hasta sayısını azaltarak, hastanemizde her türlü ortopedik ameliyatı uygulamak olacaktır “ diye konuştu. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de, Denizli il genelinde yapılan bu ameliyatı imkânları daha kısıtlı bir ilçe hastanesi olan Acıpayam Devlet Hastanesi’nde gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Erdemir ve ekibine teşekkür ederek, bu başarılarının devamını diledi.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 5 yıl aradan sonra tekrar yapılmaya başlanan ilk kalça protezi ameliyatı ile 85 yaşında ki hasta Fatma Güngör, sağlığına kavuşturuldu.

Basit bir düşme sonucu Acıpayam Devlet Hastanesi’ne başvuran ve yapılan tetkiklerden sonra yaşı gereği sol kalçası kırıldığı anlaşılan 85 yaşındaki Fatma Güngör, İlçede 5 yıl aradan sonra ilk kez yapılan başarılı bir kalça protezi ameliyatının sonunda sağlığına kavuşturuldu.

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 5 yıl aradan sonra protez ameliyatlarına başlandı

Ameliyatı gerçekleştiren Acıpayam Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Erdemir, yaşlılarda basit düşmelerin kalça kırıklıklarıyla sonuçlanabildiğini bu tür durumlarda da kalça protez ameliyatlarının öneminin büyük olduğunu söyledi. Artık hastaların kalça protez ameliyatları için Denizli Merkez Hastanelerine gitmek zorunda olmadıklarını, Acıpayam Devlet Hastanesi’nde de bu ameliyatların başarıyla yapılmaya başlandığını ifade eden Erdemir, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: “85 yaşındaki Fatma Güngör isimli hastamızın, basit bir düşme sonucu, yaşı gereği sol kalçasının kırıldığını muayene ve filmlerle tespit ettik. Anestezi, Kardiyoloji ve Nöroloji uzman hekim arkadaşlarım ile birlikte hastayı değerlendirdik ve operasyona karar verdik. İlçemizde son 5 yıldır hiç yapılmamış olan kalça protezi ameliyatını Anestezi ve Cerrahi ekibimizle birlikte başarıyla uyguladık. Ameliyat sonrası 1. gün hastamızı yürüttük, birkaç gün içinde de taburculuğu planlanmaktadır. Bundan sonraki amacımız Acıpayam ve çevresinden, protez ameliyatları için Denizli merkezine gitmek zorunda kalan hasta sayısını azaltarak, hastanemizde her türlü ortopedik ameliyatı uygulamak olacaktır “ diye konuştu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de, Denizli il genelinde yapılan bu ameliyatı imkânları daha kısıtlı bir ilçe hastanesi olan Acıpayam Devlet Hastanesi’nde gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Erdemir ve ekibine teşekkür ederek, bu başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.