2019 asgari ücret 2 bin lira olacak mı?

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2018 - 13:16, Güncelleme: 14.12.2018 - 13:23 2732+ kez okundu.
 

2019 asgari ücret 2 bin lira olacak mı?

2019 asgari ücret 2 bin lira olacak mı?
DİSK ise yaptığı açıklamada asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 800 lira olarak belirlenmesini talep etti. DİSK'ten yapılan açıklamada asgari ücretin düşük olduğu ve Türkiye'de asgari ücretle çalışan sayısının göz önünde bulundurulduğunda böyle bir artış yapılmasının gerekli olduğu belirtildi. Asgari ücrete TÜİK tarafından açıklanan son rapor sonucu ortaya çıkan yıllık enflasyon oranında zam yapılırsa asgari ücretin 2019'da 1920 lira net olması bekleniyor. TÜİK'in açıkladığı kasım ayı enflasyon rakamı sonrası yıllık enflasyon yüzde 20 seviyesine gerilemişti. ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR? Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken TİSK işveren tarafı adına masa bulunuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki ilk toplantının ardından komisyon, sırasıyla işveren ve işçi ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar verecek. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul edilecek.
2019 asgari ücret 2 bin lira olacak mı?

DİSK ise yaptığı açıklamada asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 800 lira olarak belirlenmesini talep etti. DİSK'ten yapılan açıklamada asgari ücretin düşük olduğu ve Türkiye'de asgari ücretle çalışan sayısının göz önünde bulundurulduğunda böyle bir artış yapılmasının gerekli olduğu belirtildi.

Asgari ücrete TÜİK tarafından açıklanan son rapor sonucu ortaya çıkan yıllık enflasyon oranında zam yapılırsa asgari ücretin 2019'da 1920 lira net olması bekleniyor.

TÜİK'in açıkladığı kasım ayı enflasyon rakamı sonrası yıllık enflasyon yüzde 20 seviyesine gerilemişti.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken TİSK işveren tarafı adına masa bulunuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki ilk toplantının ardından komisyon, sırasıyla işveren ve işçi ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar verecek. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.