YORAN YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2018 - 15:27, Güncelleme: 10.07.2018 - 15:27 3350+ kez okundu.
 

YORAN YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

Tavas Belediyesi ve Aydoğdu Muhtarlığı tarafından düzenlenen 16. Aydoğdu Yoran Yaylası Şenliği renkli görüntülerle kutlandı.
  Bizi biz yapan değerlerin ve kültürümüzün tanıtılması ve yarına aktarılmasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bölgemiz, kültürel zenginliklere sahip olan Anadolu kültürünü bugünlere taşımayı başaran bir mahallemiz.  Eski adıyla Abaz, yeni adıyla Aydoğdu mahallemizin yıllardan beri süre gelen şenliğini tekrar heyecanlandırmak, sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için şenliğimizin devamını sağlamaya gayret edeceğiz. Kültürümüzü, Yörüklüğümüzü anlatacağız. Tarihine, geçmişine ve geleceğine emin bakan, gurur duyan nesiller olduk olmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, 24 Oğuz boyunun 23 tanesi bu bölgelerimizde.  Kültürümüze sahip çıkmalıyız diyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a, muhtarıma, vatandaşlarımıza, zeybek ekibimize teşekkür ediyorum'' dedi. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen şenlik, unutulmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü hatırlatmak amacıyla yapılan keçi kırkımları hemen ardından zeybek ekiplerinin halk oyunu gösterileri ve Hakan Eyiden konseri ile sona erdi. Oba çadırları kuruldu, keçiler kırkıldı. Yayla havasının yoğun olarak hissedildiği yoran yayla şenliklerine Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, Aydoğdu Muhtarı Zafer Zeval ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tavas Belediyesi ve Aydoğdu Muhtarlığı tarafından düzenlenen 16. Aydoğdu Yoran Yaylası Şenliği renkli görüntülerle kutlandı.

 

Bizi biz yapan değerlerin ve kültürümüzün tanıtılması ve yarına aktarılmasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bölgemiz, kültürel zenginliklere sahip olan Anadolu kültürünü bugünlere taşımayı başaran bir mahallemiz.  Eski adıyla Abaz, yeni adıyla Aydoğdu mahallemizin yıllardan beri süre gelen şenliğini tekrar heyecanlandırmak, sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için şenliğimizin devamını sağlamaya gayret edeceğiz. Kültürümüzü, Yörüklüğümüzü anlatacağız. Tarihine, geçmişine ve geleceğine emin bakan, gurur duyan nesiller olduk olmaya da devam edeceğiz.

Yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, 24 Oğuz boyunun 23 tanesi bu bölgelerimizde.  Kültürümüze sahip çıkmalıyız diyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a, muhtarıma, vatandaşlarımıza, zeybek ekibimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen şenlik, unutulmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü hatırlatmak amacıyla yapılan keçi kırkımları hemen ardından zeybek ekiplerinin halk oyunu gösterileri ve Hakan Eyiden konseri ile sona erdi.

Oba çadırları kuruldu, keçiler kırkıldı. Yayla havasının yoğun olarak hissedildiği yoran yayla şenliklerine Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, Aydoğdu Muhtarı Zafer Zeval ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.