Serinhisar MYO’da Kudüs’ün kutsiyeti anlatıldı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2024 - 11:53, Güncelleme: 10.01.2024 - 09:20 2497+ kez okundu.
 

Serinhisar MYO’da Kudüs’ün kutsiyeti anlatıldı

Serinhisar MYO’da Kudüs’ün kutsiyeti anlatıldı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkında İlçe Müftülüğü tarafından seminer verildi.Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkında bir seminer verdi. Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan Serinhisar MYO öğrencilerine; Kudüs’ün Kutsiyetini ve tarihi statüsünün önemini anlattı. Seminere; MYO öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı. Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan, “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti, sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktadır. Birlikte yaşama kültürüne, huzura, barışa ve güvenliğe vurulan bir darbedir. İsrail, yapmış olduğu bu katliamın bedelini ağır şekilde ödeyecektir" dedi.İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan konuşmasında, “İslam’ın ilk kıblesi ve insanlık tarihinin kadim şehri Kudüs, bugün haksız bir katliama ve haksız bir teşebbüsle karşı karşıyadır. Türk Milleti, Diyanet İşleri Başkanlığı her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edecektir dedi. Müftü Gündoğan; İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayışla Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Ancak şu asla unutulmamalıdır. Kudüs, bir İslam şehridir. Kudüs, nice peygamberlerin hatırasını içinde barındıran kutsi bir beldedir. Kudüs, her bir müminin canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Hz. Peygamber’in biz Müslümanlara müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine biz Müslümanlar için ne ise Miraç’ın gerçekleştiği Kudüs de odur” dedi.Müftü Gündoğan’ın konuşması esnasında öğrenciler zaman zaman duygu yoğunluğu yaşadılar. Gündoğan konuşmasının sonunda; “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti, sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktır.” İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan’a vermiş olduğu seminerden dolayı Serinhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci teşekkür etti.
Serinhisar MYO’da Kudüs’ün kutsiyeti anlatıldı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkında İlçe Müftülüğü tarafından seminer verildi.

Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkında bir seminer verdi. Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan Serinhisar MYO öğrencilerine; Kudüs’ün Kutsiyetini ve tarihi statüsünün önemini anlattı. Seminere; MYO öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı. Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan, “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti, sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktadır. Birlikte yaşama kültürüne, huzura, barışa ve güvenliğe vurulan bir darbedir. İsrail, yapmış olduğu bu katliamın bedelini ağır şekilde ödeyecektir" dedi.

İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan konuşmasında, “İslam’ın ilk kıblesi ve insanlık tarihinin kadim şehri Kudüs, bugün haksız bir katliama ve haksız bir teşebbüsle karşı karşıyadır. Türk Milleti, Diyanet İşleri Başkanlığı her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edecektir dedi. Müftü Gündoğan; İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayışla Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Ancak şu asla unutulmamalıdır. Kudüs, bir İslam şehridir. Kudüs, nice peygamberlerin hatırasını içinde barındıran kutsi bir beldedir. Kudüs, her bir müminin canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Hz. Peygamber’in biz Müslümanlara müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine biz Müslümanlar için ne ise Miraç’ın gerçekleştiği Kudüs de odur” dedi.

Müftü Gündoğan’ın konuşması esnasında öğrenciler zaman zaman duygu yoğunluğu yaşadılar. Gündoğan konuşmasının sonunda; “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti, sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktır.” İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan’a vermiş olduğu seminerden dolayı Serinhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci teşekkür etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.