Uygulamalı Bilimler'de Borsa İstanbul Eğitim Semineri Düzenlendi.

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2019 - 12:19, Güncelleme: 08.04.2019 - 12:19 4203+ kez okundu.
 

Uygulamalı Bilimler'de Borsa İstanbul Eğitim Semineri Düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü’nün düzenlediği “Borsa İstanbul Eğitim Semineri” katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü’nün düzenlediği ve Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü Yöneticisi Kerem Aksoy ve Pazarlama ve Satış Direktörlüğü’nden Kıdemli Uzman Dr. A. Cevdet Bayhan’ın konuşmacı olduğu “Borsa İstanbul Eğitim Semineri” katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen seminere Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal, Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerin ilk oturumunda Finansal Okuryazarlığın önemiyle ilgili konuşmasına başlayan Dr. Cevdet Bayhan, “Borsa İstanbul Piyasaları ve Sermaye Piyasası Ürünleri” başlıklı interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Sermaye piyasalarının gelişimi ve Borsa İstanbul’un yapısı hakkında bilgiler veren Dr. Bayhan, Pay Piyasası ve Borçlanma Araçları Piyasası ürünlerinin yapısını ve genel işleyiş tekniklerini öğrencilerle paylaştı. Seminerin ikinci oturumunda ise, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) kapsamında bulunan Türev Ürünlerin yapısı ve işleyişine değinen konuşmacı Kerem Aksoy, Türev Ürün Kullanımının Küresel Ekonomide Risk Yönetimi için çok önemli olduğunu vurguladı. Devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Kerem Aksoy, geleceğe yönelik kariyer planlaması ve iş başvuruları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Seminerin sonunda, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.
Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü’nün düzenlediği “Borsa İstanbul Eğitim Semineri” katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü’nün düzenlediği ve Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü Yöneticisi Kerem Aksoy ve Pazarlama ve Satış Direktörlüğü’nden Kıdemli Uzman Dr. A. Cevdet Bayhan’ın konuşmacı olduğu “Borsa İstanbul Eğitim Semineri” katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen seminere Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal, Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin ilk oturumunda Finansal Okuryazarlığın önemiyle ilgili konuşmasına başlayan Dr. Cevdet Bayhan, “Borsa İstanbul Piyasaları ve Sermaye Piyasası Ürünleri” başlıklı interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Sermaye piyasalarının gelişimi ve Borsa İstanbul’un yapısı hakkında bilgiler veren Dr. Bayhan, Pay Piyasası ve Borçlanma Araçları Piyasası ürünlerinin yapısını ve genel işleyiş tekniklerini öğrencilerle paylaştı. Seminerin ikinci oturumunda ise, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) kapsamında bulunan Türev Ürünlerin yapısı ve işleyişine değinen konuşmacı Kerem Aksoy, Türev Ürün Kullanımının Küresel Ekonomide Risk Yönetimi için çok önemli olduğunu vurguladı. Devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Kerem Aksoy, geleceğe yönelik kariyer planlaması ve iş başvuruları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Seminerin sonunda, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.