ÜNLÜ İŞ İNSANININ TALEBİ KABUL EDİLDİ

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2019 - 14:13, Güncelleme: 15.02.2019 - 14:13 2975+ kez okundu.
 

ÜNLÜ İŞ İNSANININ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin en büyük mermer firmalarından birisi olan Kömürcüoğlu Mermer A.Ş de konkordato almıştı. Firma sahibi Nihat Kömürcüoğlu’nun da Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine şahsi olarak yaptığı konkordato başvurusu kabul edilerek kendisine 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi.
Denizli’de ekonomik sıkıntılarını aşamayan firmalar ile iş dünyasından isimlerin konkordato talepleri gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin mermer sektöründe öncülerinden 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, 37 yıldır sektörde faaliyet gösteren Kömürcüoğlu Mermer A.Ş.’ye de 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirket olarak konkordato sürecinin ardından firma sahibi Nihat Kömürcüoğlu’nun da şahsi olarak konkordato başvurusu yaptığı öğrenildi. Kömürcüoğlu’nun başvurusunu Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi değerlendirdikten sonra kararını açıkladı. Kamuoyuna ilan edilen kararda Nihat Kömürcüoğlu için 25 Ocak 2019’dan tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi. Kömürcüoğlu için mahkeme bir komiser görevlendirdi. İş adamı kimliğinin yanı sıra Kömürcüoğlu, Denizli’de antik kentlerin kazı çalışmalarına verdiği destek ve heykel sanatına yıllardır yine Denizli’de gerçekleştirdiği Uluslararası Heykel Kolonisiyle büyük katkı sunan bir isim olarak tanınıyor. NİHAT KÖMÜRCÜOĞLU KİMDİR? 01.12.1941 yılında Denizli’de doğdu. 1967 yılında İstanbul Yıldız Teknik Okulu’ndan İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1970 –1973 yılları arasında T.C. Karayolları Muğla Köprüler Kontrol Şefliği ve DSİ Müdürlüğünde Başmühendis olarak görev yaptı. 1973 yılında serbest iş hayatına atılarak Denizli’de kendi bürosunu açtı ve proje, inşaat, mühendislik, taahhüt işleri ile uğraştı. 1982 yılında mermercilik sektörüne adım atıp, Kömürcüoğlu Mermer San. ve Tic. A.Ş unvanlı şirketi kurarak Denizli’de ilk prefabrik mermer fabrikasını açtı. Kurulduğu yıldan itibaren üretimini artırmasının yanında, yine bir ilki gerçekleştirerek 1990 yılında çeşitli ülkelere mermer ihracatını gerçekleştirdi. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Nihat Kömürcüoğlu ticari aktivitenin yanında Leodikya ve Hierapolis kazılarını destekleyerek ülkeye sosyal ve kültürel katkılar sağlamıştır. Şimdiye kadar Uluslararası 5 Heykel Kolonisini başarıyla gerçekleştirmiş ve pek çok sanat eseri heykelleri Denizli’ye kazandırmıştır.
Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin en büyük mermer firmalarından birisi olan Kömürcüoğlu Mermer A.Ş de konkordato almıştı. Firma sahibi Nihat Kömürcüoğlu’nun da Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine şahsi olarak yaptığı konkordato başvurusu kabul edilerek kendisine 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi.

Denizli’de ekonomik sıkıntılarını aşamayan firmalar ile iş dünyasından isimlerin konkordato talepleri gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin mermer sektöründe öncülerinden 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, 37 yıldır sektörde faaliyet gösteren Kömürcüoğlu Mermer A.Ş.’ye de 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirket olarak konkordato sürecinin ardından firma sahibi Nihat Kömürcüoğlu’nun da şahsi olarak konkordato başvurusu yaptığı öğrenildi. Kömürcüoğlu’nun başvurusunu Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi değerlendirdikten sonra kararını açıkladı. Kamuoyuna ilan edilen kararda Nihat Kömürcüoğlu için 25 Ocak 2019’dan tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi. Kömürcüoğlu için mahkeme bir komiser görevlendirdi. İş adamı kimliğinin yanı sıra Kömürcüoğlu, Denizli’de antik kentlerin kazı çalışmalarına verdiği destek ve heykel sanatına yıllardır yine Denizli’de gerçekleştirdiği Uluslararası Heykel Kolonisiyle büyük katkı sunan bir isim olarak tanınıyor.

NİHAT KÖMÜRCÜOĞLU KİMDİR?

01.12.1941 yılında Denizli’de doğdu. 1967 yılında İstanbul Yıldız Teknik Okulu’ndan İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1970 –1973 yılları arasında T.C. Karayolları Muğla Köprüler Kontrol Şefliği ve DSİ Müdürlüğünde Başmühendis olarak görev yaptı. 1973 yılında serbest iş hayatına atılarak Denizli’de kendi bürosunu açtı ve proje, inşaat, mühendislik, taahhüt işleri ile uğraştı. 1982 yılında mermercilik sektörüne adım atıp, Kömürcüoğlu Mermer San. ve Tic. A.Ş unvanlı şirketi kurarak Denizli’de ilk prefabrik mermer fabrikasını açtı. Kurulduğu yıldan itibaren üretimini artırmasının yanında, yine bir ilki gerçekleştirerek 1990 yılında çeşitli ülkelere mermer ihracatını gerçekleştirdi. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Nihat Kömürcüoğlu ticari aktivitenin yanında Leodikya ve Hierapolis kazılarını destekleyerek ülkeye sosyal ve kültürel katkılar sağlamıştır. Şimdiye kadar Uluslararası 5 Heykel Kolonisini başarıyla gerçekleştirmiş ve pek çok sanat eseri heykelleri Denizli’ye kazandırmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.