Turizm Sektörünün Uzmanlarıyla Buluştular

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2018 - 13:43, Güncelleme: 18.12.2018 - 13:43 2845+ kez okundu.
 

Turizm Sektörünün Uzmanlarıyla Buluştular

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, turizm sektörünün uzmanları ile bir araya geldi.
PAÜ Turizm Fakültesi’nde, Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin proje ödevi kapsamında gerçekleştirdiği söyleşinin konukları Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, İnsan Kaynakları Müdürü Ercan Malkoç, Paloma Pasha İnsan Kaynakları Müdürü Ezgi Bal ve Sous Chef Özlem Akgüneş oldu. Söyleşide öğrencilere tecrübelerini paylaşan Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, tavsiyelerde bulundu. Turizm sektöründe devamlılığın önem arz ettiğini kaydeden Yenerler, “Turizm sektörü zorlayarak değil severek ve isteyerek yapılması gerekir. Çünkü bu sektörde çalışmak ekip işidir. İnsanları ve yaptığınız işi seviyorsanız oldukça eğlenceli bir sektör. Turizm; olan pozisyonu ilerletmek, eğlence ve eğitim göz önüne alınırsa gelecek vaat eden bir sektördür. Turizmde çalışmayı uzun dönem için planlıyorsanız devam edin çünkü bu sektörde devamlılık önemli. Özgeçmişlerinizde kısa dönemli tecrübelerinizi bahsetmek yerine sadece uzun dönemli tecrübelerinizden bahsedin. Seçeceğiniz pozisyonda yapacağınız iş ve bu işe uygunluğunuz çok önemli.” diye konuştu. Dubai Staj İçin Çok Uygun Yurtdışı kariyeri ile ilgili de görüşlerine yer veren Yenerler, “Yurt dışı kariyeri için bu sektörde Kanada ve Avustralya şu an çok olanak sağlayan ülkeler. İngiltere kapalı durumda, Avrupa’da ilerlemek kolay ama akrabalarınız yoksa zor. Dubai 2020’ye kadar iyi bir fırsat fakat sonrasında balon gibi patlayacak. Özellikle staj için Dubai çok uygun. Singapur; dil bilgi ihtiyacı çok yüksek. Dubai’de hala şeriat kanunları geçerli. Kanunlara göre ehil olmayan kalamaz deniyor fakat kalıyorlar. Eğer polis fark ederse hapis cezası var. Alkol ruhsatı veriliyor ancak alkol içmek yasak. Bazı sosyal ağlar bloklu, görüntülü konuşma sadece belirli siteler üzerinden yapılıyor.” diyerek sözlerini noktaladı. Yoğun bir ilginin olduğu söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sonra erdi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, turizm sektörünün uzmanları ile bir araya geldi.

PAÜ Turizm Fakültesi’nde, Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin proje ödevi kapsamında gerçekleştirdiği söyleşinin konukları Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, İnsan Kaynakları Müdürü Ercan Malkoç, Paloma Pasha İnsan Kaynakları Müdürü Ezgi Bal ve Sous Chef Özlem Akgüneş oldu.

Söyleşide öğrencilere tecrübelerini paylaşan Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, tavsiyelerde bulundu. Turizm sektöründe devamlılığın önem arz ettiğini kaydeden Yenerler, “Turizm sektörü zorlayarak değil severek ve isteyerek yapılması gerekir. Çünkü bu sektörde çalışmak ekip işidir. İnsanları ve yaptığınız işi seviyorsanız oldukça eğlenceli bir sektör. Turizm; olan pozisyonu ilerletmek, eğlence ve eğitim göz önüne alınırsa gelecek vaat eden bir sektördür. Turizmde çalışmayı uzun dönem için planlıyorsanız devam edin çünkü bu sektörde devamlılık önemli. Özgeçmişlerinizde kısa dönemli tecrübelerinizi bahsetmek yerine sadece uzun dönemli tecrübelerinizden bahsedin. Seçeceğiniz pozisyonda yapacağınız iş ve bu işe uygunluğunuz çok önemli.” diye konuştu.

Dubai Staj İçin Çok Uygun

Yurtdışı kariyeri ile ilgili de görüşlerine yer veren Yenerler, “Yurt dışı kariyeri için bu sektörde Kanada ve Avustralya şu an çok olanak sağlayan ülkeler. İngiltere kapalı durumda, Avrupa’da ilerlemek kolay ama akrabalarınız yoksa zor. Dubai 2020’ye kadar iyi bir fırsat fakat sonrasında balon gibi patlayacak. Özellikle staj için Dubai çok uygun. Singapur; dil bilgi ihtiyacı çok yüksek. Dubai’de hala şeriat kanunları geçerli. Kanunlara göre ehil olmayan kalamaz deniyor fakat kalıyorlar. Eğer polis fark ederse hapis cezası var. Alkol ruhsatı veriliyor ancak alkol içmek yasak. Bazı sosyal ağlar bloklu, görüntülü konuşma sadece belirli siteler üzerinden yapılıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yoğun bir ilginin olduğu söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sonra erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.