TÜBİTAK Projesi PAÜ'de Gerçekleştirildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2018 - 11:03, Güncelleme: 10.09.2018 - 11:31 4201+ kez okundu.
 

TÜBİTAK Projesi PAÜ'de Gerçekleştirildi

Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı Adlı TÜBİTAK Projesi PAÜ’de Gerçekleştirildi
Oyun Bizim İşimiz: Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı (OBİ) TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklen projenin yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan üstlendi. Günümüz çocukları, bebekliklerinden başlayarak dijital oyunlarla karşılaşmakta ve oynamaktadır. Buna rağmen bu oyunların çocukların gelişimi ve eğitimini destekleyici kullanımı ile ilgili somut çalışmalar sınırlıdır. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen bu projenin temel amacı erken çocukluk eğitimi alanında görev yapan akademisyenlerin dijital oyunu eğitim amaçlı kullanma, geliştirme ve rehberlik etme ile ilgili bilgi, beceri ve stratejiler geliştirmelerini sağlamaktır. Türkiye’de 20 farklı üniversiteden gelen akademisyenler proje kapsamında eğitilecekler ve bu yolla kazanacakları bilgi, beceri ve davranışları ileride kendi öğrencilerine, etkileşimde bulundukları akademik ve toplumsal kesimlere aktarabileceklerdir. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen ‘Oyun Bizim İşimiz’ projesinde dört farklı üniversitede görev yapan dijital oyunla ilgili çeşitli akademik alanlarda uzmanlığı olan 20 akademisyen eğitmen olarak yer almakta. Yedi gün (7-14 Eylül) sürecek proje eğitimleri; öğrenme merkezli, oyun temelli öğretme yöntem ve tekniklerinden oluşmakta olup, etkileşimli atölye çalışmaları ve sunumlar da proje etkinlik takviminde yer almakta. Oyun Bizim İşimiz: Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı (OBİ) adlı eğitimin açılışını Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru’nun açılış konuşmasının ardından açılış konuşmaları, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan’ın açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından eğitimin ilk gününde tanışalım oynayalım ve oyun bizim işimiz adlı etkinlikler gerçekleştirildi. Proje kapsamında tüm katılımcılar; dijital oyunlarla gelişime uygun oyun ve öğrenme ortamları tasarlama, dijital araç seçim ve kullanma becerileri kazanma, mobil uygulama (apps) seçim ve kullanım becerileri geliştirme, 0-6 yaş çocuklarına uygun bir oyunla programlama dili olan Stratch Jr.’ı öğrenme konularında eğitim alacaklar. Proje ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.pamukkaleoy
Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı Adlı TÜBİTAK Projesi PAÜ’de Gerçekleştirildi

Oyun Bizim İşimiz: Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı (OBİ) TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklen projenin yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan üstlendi.

Günümüz çocukları, bebekliklerinden başlayarak dijital oyunlarla karşılaşmakta ve oynamaktadır. Buna rağmen bu oyunların çocukların gelişimi ve eğitimini destekleyici kullanımı ile ilgili somut çalışmalar sınırlıdır. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen bu projenin temel amacı erken çocukluk eğitimi alanında görev yapan akademisyenlerin dijital oyunu eğitim amaçlı kullanma, geliştirme ve rehberlik etme ile ilgili bilgi, beceri ve stratejiler geliştirmelerini sağlamaktır. Türkiye’de 20 farklı üniversiteden gelen akademisyenler proje kapsamında eğitilecekler ve bu yolla kazanacakları bilgi, beceri ve davranışları ileride kendi öğrencilerine, etkileşimde bulundukları akademik ve toplumsal kesimlere aktarabileceklerdir.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen ‘Oyun Bizim İşimiz’ projesinde dört farklı üniversitede görev yapan dijital oyunla ilgili çeşitli akademik alanlarda uzmanlığı olan 20 akademisyen eğitmen olarak yer almakta. Yedi gün (7-14 Eylül) sürecek proje eğitimleri; öğrenme merkezli, oyun temelli öğretme yöntem ve tekniklerinden oluşmakta olup, etkileşimli atölye çalışmaları ve sunumlar da proje etkinlik takviminde yer almakta.

Oyun Bizim İşimiz: Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı (OBİ) adlı eğitimin açılışını Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru’nun açılış konuşmasının ardından açılış konuşmaları, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından eğitimin ilk gününde tanışalım oynayalım ve oyun bizim işimiz adlı etkinlikler gerçekleştirildi. Proje kapsamında tüm katılımcılar; dijital oyunlarla gelişime uygun oyun ve öğrenme ortamları tasarlama, dijital araç seçim ve kullanma becerileri kazanma, mobil uygulama (apps) seçim ve kullanım becerileri geliştirme, 0-6 yaş

çocuklarına uygun bir oyunla programlama dili olan Stratch Jr.’ı öğrenme konularında eğitim alacaklar. Proje ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.pamukkaleoy

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.