TAVAS'TA SAZ VE SÖZ

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2018 - 11:27, Güncelleme: 01.11.2018 - 11:31 2753+ kez okundu.
 

TAVAS'TA SAZ VE SÖZ

Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen "Aşıklar Bayramı" etkinliği, Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
  Etkinliğe katılan aşıklar Nihat Sönmez, Bekir Sami Özsoy, Serdar Sönmez, Bayram Deniz, İrfan Erdağı, Muhsin Özen, Binali Kılıç, Selahattin Kozan ve Zafer Kazancı, karşılıklı atışmalarla izleyicilere güzel anlar yaşattılar. Aşıkların sazlarıyla ve sözleriyle karşıladığı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, aşıklık geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemini ifade ederek, bu geleneğin, kültürel varlığın önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. Aşıklığın çağlar süren deneyimlerden geçerek biçimlenen kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı olduğuna dikkat çekerek, "Aşıklar, zaman yolculuğunda toplumun hassasiyetlerinde, öncü ve önder olmuş, unutkanlıklara hafıza, korkaklara yürek, sevdalılara gönül köprüsü kurmuşlardır. Aşık Veysel'in dediği gibi Türk'üz türkü çağırırız, sazımızla, sözümüzle duygularımızı aktarmak üzere." dedi.
Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen "Aşıklar Bayramı" etkinliği, Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe katılan aşıklar Nihat Sönmez, Bekir Sami Özsoy, Serdar Sönmez, Bayram Deniz, İrfan Erdağı, Muhsin Özen, Binali Kılıç, Selahattin Kozan ve Zafer Kazancı, karşılıklı atışmalarla izleyicilere güzel anlar yaşattılar.

Aşıkların sazlarıyla ve sözleriyle karşıladığı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, aşıklık geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemini ifade ederek, bu geleneğin, kültürel varlığın önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Aşıklığın çağlar süren deneyimlerden geçerek biçimlenen kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı olduğuna dikkat çekerek, "Aşıklar, zaman yolculuğunda toplumun hassasiyetlerinde, öncü ve önder olmuş, unutkanlıklara hafıza, korkaklara yürek, sevdalılara gönül köprüsü kurmuşlardır. Aşık Veysel'in dediği gibi Türk'üz türkü çağırırız, sazımızla, sözümüzle duygularımızı aktarmak üzere." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.