Karacaoğlan bestelenmiş eserleriyle anıldı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2024 - 16:06, Güncelleme: 06.01.2024 - 12:00 2654+ kez okundu.
 

Karacaoğlan bestelenmiş eserleriyle anıldı

Karacaoğlan bestelenmiş eserleriyle anıldı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF)’nde “Hayatı ve Bestelenmiş Eserleriyle Karacaoğlan” konferansı yapıldı.İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Hayatı ve Bestelenmiş Eserleriyle Karacaoğlan” adlı etkinlik düzenlendi. Karacaoğlan ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Doç. Dr. Mehmet Surur Çelepi, Karacaoğlan’ı farklı yönleriyle ele alan bir konferans verdi.Daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün Türk dünyasından gelen öğrencileri, sade Türkçenin en güzel örnekleri içinde yer alan Karacaoğlan şiirlerini okudular. Programın sonunda ise Karacaoğlan’ın bestelenmiş şiirleri; Ferhat Aslan, Suat Kölgesiz ve Berk Mestan Irmak tarafından icra edildi.
Karacaoğlan bestelenmiş eserleriyle anıldı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF)’nde “Hayatı ve Bestelenmiş Eserleriyle Karacaoğlan” konferansı yapıldı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Hayatı ve Bestelenmiş Eserleriyle Karacaoğlan” adlı etkinlik düzenlendi. Karacaoğlan ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Doç. Dr. Mehmet Surur Çelepi, Karacaoğlan’ı farklı yönleriyle ele alan bir konferans verdi.

Daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün Türk dünyasından gelen öğrencileri, sade Türkçenin en güzel örnekleri içinde yer alan Karacaoğlan şiirlerini okudular. Programın sonunda ise Karacaoğlan’ın bestelenmiş şiirleri; Ferhat Aslan, Suat Kölgesiz ve Berk Mestan Irmak tarafından icra edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.