Denizli’de kayıt dışı ile mücadele devam ediyor

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2023 - 11:10, Güncelleme: 07.12.2023 - 10:19 1425+ kez okundu.
 

Denizli’de kayıt dışı ile mücadele devam ediyor

Denizli’de kayıt dışı ile mücadele devam ediyor
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, esnaflara yönelik denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi. Denizli’de kayıt dışı esnafların kayıt altına alınmaları için çalışma başlatıldığını kaydeden Gönç, esnaflardan cezai işlemle karşılaşmadan kayıt yaptırmalarını istedi.Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, özellikle vergi kaydının açılmasının ardından, sicil kaydı ve meslek odasına kayıt yaptırmayan esnafların ceza ile karşılaşmaması için, sicil kaydını ve oda kaydının yaptırması gerektiğini vurguladı. DESOB Denetim ekibi tarafından sık sık denetimlerin ve bilgilendirmelerin yapıldığına dikkat çeken Yunus Emre Gönç “Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, odalarımıza kayıtlı esnafımızın yeni yasa ve yönetmelik değişikliği başta olmak üzere, fiyat tarifesi bulundurulması ve müşterilerin göreceği bir yerde asılması gibi konularda denetimler devam etmektedir. Yasalar gereği her esnafımızın sahip olması gereken belgeler vardır. Bu belgelere sahip olmayan esnafımızın ivedelikle bu belgelerini almaları aksi halde para cezası veya işyeri kapatmaya varan cezalar ile karşılaşabilirler. Bu konuda, gerek bizlere gerek ise bağlı oldukları meslek odasından bilgi alabilirler” dedi.Kayıt dışına müsaade edilmiyorVergi kaydı olmayan yada, herhangi bir meslek odasına kaydı olmayan kayıt dışı hakkında da denetimlerin devam ettiğini belirten DESOB Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç “Maalesef vergi kaydı olmadan çalışan vatandaşlarımız oluyor. Bunlara yönelik, gerek ihbarlar gerek ise denetimlerde karşımıza çıkıyor. Kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınması konusunda kurumlar arası çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da vatandaşlarımızın kayıt dışı çalışmaması ve sektörü ile ilgili bir meslek odasına kayıt olması önemlidir. DESOB ihbar hattımız olan 0555 142 71 76 telefon numarasına bu konuda yardımcı olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Denizli’de kayıt dışı ile mücadele devam ediyor
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, esnaflara yönelik denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi. Denizli’de kayıt dışı esnafların kayıt altına alınmaları için çalışma başlatıldığını kaydeden Gönç, esnaflardan cezai işlemle karşılaşmadan kayıt yaptırmalarını istedi.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, özellikle vergi kaydının açılmasının ardından, sicil kaydı ve meslek odasına kayıt yaptırmayan esnafların ceza ile karşılaşmaması için, sicil kaydını ve oda kaydının yaptırması gerektiğini vurguladı. DESOB Denetim ekibi tarafından sık sık denetimlerin ve bilgilendirmelerin yapıldığına dikkat çeken Yunus Emre Gönç “Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, odalarımıza kayıtlı esnafımızın yeni yasa ve yönetmelik değişikliği başta olmak üzere, fiyat tarifesi bulundurulması ve müşterilerin göreceği bir yerde asılması gibi konularda denetimler devam etmektedir. Yasalar gereği her esnafımızın sahip olması gereken belgeler vardır. Bu belgelere sahip olmayan esnafımızın ivedelikle bu belgelerini almaları aksi halde para cezası veya işyeri kapatmaya varan cezalar ile karşılaşabilirler. Bu konuda, gerek bizlere gerek ise bağlı oldukları meslek odasından bilgi alabilirler” dedi.

Kayıt dışına müsaade edilmiyor
Vergi kaydı olmayan yada, herhangi bir meslek odasına kaydı olmayan kayıt dışı hakkında da denetimlerin devam ettiğini belirten DESOB Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç “Maalesef vergi kaydı olmadan çalışan vatandaşlarımız oluyor. Bunlara yönelik, gerek ihbarlar gerek ise denetimlerde karşımıza çıkıyor. Kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınması konusunda kurumlar arası çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da vatandaşlarımızın kayıt dışı çalışmaması ve sektörü ile ilgili bir meslek odasına kayıt olması önemlidir. DESOB ihbar hattımız olan 0555 142 71 76 telefon numarasına bu konuda yardımcı olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.