Bakan Ersoy, Laodikya Antik Kentinde incelemelerde bulundu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2023 - 15:39, Güncelleme: 08.11.2023 - 14:58 1547+ kez okundu.
 

Bakan Ersoy, Laodikya Antik Kentinde incelemelerde bulundu

Bakan Ersoy, Laodikya Antik Kentinde incelemelerde bulundu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin tanıtımına katılarak, alanda incelemelerde bulundu.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bey kazı çalışmalarının devam eden Laodikya Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutlhan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki eşlik etti. Bakan olduktan hemen sonra Laodikya’yı ziyaret ederek heykelin ilk tanıtımını yapan Ersoy, anıtsal çeşmenin heykeliyle birlikte tanıtımının yapılması dünya arkeolojisi ve turizm yönünden büyük önem taşıdığını da dile getirdi. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin ayağa kaldırılmasının bölgede turizmine önemli katkı sağlayacağı da belirtildi.
Bakan Ersoy, Laodikya Antik Kentinde incelemelerde bulundu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin tanıtımına katılarak, alanda incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bey kazı çalışmalarının devam eden Laodikya Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutlhan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki eşlik etti. Bakan olduktan hemen sonra Laodikya’yı ziyaret ederek heykelin ilk tanıtımını yapan Ersoy, anıtsal çeşmenin heykeliyle birlikte tanıtımının yapılması dünya arkeolojisi ve turizm yönünden büyük önem taşıdığını da dile getirdi. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin ayağa kaldırılmasının bölgede turizmine önemli katkı sağlayacağı da belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.