ŞİMDİ SİPARİŞLER YETİŞMİYOR

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2019 - 17:16, Güncelleme: 11.03.2019 - 17:16 2999+ kez okundu.
 

ŞİMDİ SİPARİŞLER YETİŞMİYOR

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Yenicekent'e yaşayan  Neşe Ünlü (27), eve katkıda bulunmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için devlet desteğiyle mantar üretim tesisi kurdu.
Yıllık 12 tonun üzerinde üretim yapan Ünlü, kendi ayakları üzerinde durmanın gurur verici olduğunu belirterek, "aile bütçesine katkıda bulunmak gurur verici" dedi. Buldan’ın Yenicekent Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Neşe Ünlü, 2 yıl önce kendi aile bütçesine yardımcı olmak amacıyla iş kurmak istedi. Eşi Emre Ünlü'nün desteğini de alan Neşe Ünlü, Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak yetkililerle görüştü. Lise mezunu Ünlü, Genç Çiftçi Projesi'ne katıldı. İstiridye mantarı üretimi yapmaya karar veren Ünlü, proje kapsamında 30 bin lira hibe desteği alarak üretim tesisini kurdu. Çocuklarını okula bıraktıktan sonra kurduğu tesisin yolunu tutan Ünlü, yllık 12 ton istiridye mantarı üretim kapasitesine ulaştı. Ayda 4 kez hasat yaptığı tesisindeki ürünlerini toptan ve perakende olarak satan Ünlü, çevresindeki kadınlara da rol model oldu. Ev kadını olmak yerine kendi işinin patronu olmayı tercih ettiğini ifade eden Neşe Ünlü, "Ailemin ekonomisine katkı sağlamak için bu işe başladım. Evde boş boş oturmak istemiyordum. Eşim de bana destek verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüm. Onlar da bana yardımcı oldu. Devletten aldığım destekle de tesisimi kurdum" dedi. “Kadınlar kendine güvensin” Kadınların kendilerine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, "Eşe bağlı olmak bizim ilk kuralımız, ama eşin eline değil, gözüne bakmak daha güzel. Eşim bana destek oldu. Yaptığım iş bana gurur veriyor. Kadınlar yapabilir miyim diye tereddüt yaşamasın. Kendilerine güvensinler. Cesaretli olsunlar. Cesaret bu işin olmazsa olmazı" diye konuştu. “Çevremizdekilere örnek olduk” İstiridye mantarının kilosunun 15 liradan alıcı bulduğunu belirten Ünlü, "Çocuklarımı okula gönderdikten sonra mantarlarla ilgileniyorum. Haftada bir kez hasat yapıyorum. Yılda 12 ton ürün alabiliyorum. Çevremizdeki insanlar, bizim çalışmamız ve iş hakkında fikir sahibi olmak için gelip bizimle görüşüyor, fikir sahibi oluyor" dedi.
Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Yenicekent'e yaşayan  Neşe Ünlü (27), eve katkıda bulunmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için devlet desteğiyle mantar üretim tesisi kurdu.

Yıllık 12 tonun üzerinde üretim yapan Ünlü, kendi ayakları üzerinde durmanın gurur verici olduğunu belirterek, "aile bütçesine katkıda bulunmak gurur verici" dedi. Buldan’ın Yenicekent Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Neşe Ünlü, 2 yıl önce kendi aile bütçesine yardımcı olmak amacıyla iş kurmak istedi. Eşi Emre Ünlü'nün desteğini de alan Neşe Ünlü, Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak yetkililerle görüştü. Lise mezunu Ünlü, Genç Çiftçi Projesi'ne katıldı. İstiridye mantarı üretimi yapmaya karar veren Ünlü, proje kapsamında 30 bin lira hibe desteği alarak üretim tesisini kurdu. Çocuklarını okula bıraktıktan sonra kurduğu tesisin yolunu tutan Ünlü, yllık 12 ton istiridye mantarı üretim kapasitesine ulaştı. Ayda 4 kez hasat yaptığı tesisindeki ürünlerini toptan ve perakende olarak satan Ünlü, çevresindeki kadınlara da rol model oldu. Ev kadını olmak yerine kendi işinin patronu olmayı tercih ettiğini ifade eden Neşe Ünlü, "Ailemin ekonomisine katkı sağlamak için bu işe başladım. Evde boş boş oturmak istemiyordum. Eşim de bana destek verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüm. Onlar da bana yardımcı oldu. Devletten aldığım destekle de tesisimi kurdum" dedi.

“Kadınlar kendine güvensin”

Kadınların kendilerine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, "Eşe bağlı olmak bizim ilk kuralımız, ama eşin eline değil, gözüne bakmak daha güzel. Eşim bana destek oldu. Yaptığım iş bana gurur veriyor. Kadınlar yapabilir miyim diye tereddüt yaşamasın. Kendilerine güvensinler. Cesaretli olsunlar. Cesaret bu işin olmazsa olmazı" diye konuştu. “Çevremizdekilere örnek olduk” İstiridye mantarının kilosunun 15 liradan alıcı bulduğunu belirten Ünlü, "Çocuklarımı okula gönderdikten sonra mantarlarla ilgileniyorum. Haftada bir kez hasat yapıyorum. Yılda 12 ton ürün alabiliyorum. Çevremizdeki insanlar, bizim çalışmamız ve iş hakkında fikir sahibi olmak için gelip bizimle görüşüyor, fikir sahibi oluyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.