SİGARA KAÇAKCILARINA REKOR CEZA

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2018 - 09:55, Güncelleme: 18.08.2018 - 20:21 3603+ kez okundu.
 

SİGARA KAÇAKCILARINA REKOR CEZA

Denizli'de tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunu işledikleri iddiasıyla 15 iş yerine düzenlenen operasyonda 12 şüpheliye işlem yapıldı.
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte bazı kişilerin tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunu işledikleri yönündeki ihbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde çalışma başlattı. Organize suç ve terör örgütlerinin yasa dışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan yasa dışı sigara ticaretinin önlenmesi amacıyla il merkezinde 15 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Tekel bayisi, büfe, tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten iş yerlerinde yapılan aramalarda iş yerlerinin resmi belgeleri ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış izin belgeleri kontrol edildi. Yapılan aramalarda, iş yerlerinde özel bölmeler oluşturularak gizlenen 30 bin paket gümrük kaçağı sigara, 5 bin paket dolma sigara, 17 bin makaron, 200 kilogram kıyılmış tütün, 14 elektronik sigara ve likiti ile 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli hakkında Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Zanlılar hakkında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılarak 60 bin lira idari para cezası uygulandı.
Denizli'de tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunu işledikleri iddiasıyla 15 iş yerine düzenlenen operasyonda 12 şüpheliye işlem yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte bazı kişilerin tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunu işledikleri yönündeki ihbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde çalışma başlattı.

Organize suç ve terör örgütlerinin yasa dışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan yasa dışı sigara ticaretinin önlenmesi amacıyla il merkezinde 15 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Tekel bayisi, büfe, tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten iş yerlerinde yapılan aramalarda iş yerlerinin resmi belgeleri ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış izin belgeleri kontrol edildi.

Yapılan aramalarda, iş yerlerinde özel bölmeler oluşturularak gizlenen 30 bin paket gümrük kaçağı sigara, 5 bin paket dolma sigara, 17 bin makaron, 200 kilogram kıyılmış tütün, 14 elektronik sigara ve likiti ile 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli hakkında Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Zanlılar hakkında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılarak 60 bin lira idari para cezası uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.