ŞİFA DAĞITIYOR

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.02.2019 - 11:35, Güncelleme: 21.02.2019 - 11:35 3809+ kez okundu.
 

ŞİFA DAĞITIYOR

Denizli’nin Çameli ilçesinde çam kozalaklarından üretilen tedavi edici bitkisel formülün ünü sınırları aştı.
Oksijen deposu çam ağaçlarının meyvesi olan çam kozalağı, Türkiye’de çok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Bilhassa solunum yolu hastalıkları için çok mühim bir tedavi edici bitkisel formül olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılır.  Astımdan bronşite kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan çam kozalağı ürünlerinin ünü Denizli sınırlarını aştı. Çameli’nin Kirazlıyayla Mahallesi’nde girişimci Ayşe Bakırtaş, çam kozalağının faydasını öğrendikten sonra doğal antioksidan kaynağından turşu ve reçel yapmaya başladı. TALEP PATLAMASI YAŞANDI Aralık ayında haber sitemizde yer alan haberin ardından ünü ülke geneline yayılan Bakırtaş, şimdi de yurt dışına açıldı. Çam kozalağı turşusu ve reçeli yapan Bakırtaş’ın doğal şifa kaynağı ürünlerine Almanya, Hollanda,Fransa  ve Belçika gibi Avrupa ülkelerine  ürünlerini ABD’den ve Çinden  sipariş yağıyor. Girişimci kadının şimdiden 2 bin şişe sipariş aldığı öğrenildi. FAYDALARI NELERDİR? Çam kozalağı ile alakalı yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, anti-viral, anti-tümör ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu belgelenmiştir. Bu kozalaklardan yapılan reçel sadece tarifiyle orijinal değil, aynı zamanda, Nefes Darlığı, Astım, Bronşit, Öksürük, Grip, Uzun Süren Soğuk Algınlığı, Depresyon, Gençleştirici, Enerji Verici gibi birçok faydalarının olduğu bilinmektedir. İçinde bulunan A, C vitaminleri, polisakkaritler, tanen, lignin, fenolik asitler, uçucu yağlar ve birçok bileşenle özellikle solunum yolları için çok faydalı olan çam kozalağı özellikle sigara kullananlar için iyi bir balgam söktürücüdür. Akciğer için faydasıyla bilenen kozalak her evde bulunması gereken şifalı bitkilerin başında gelmektedir. Çam kozalağındaki etken maddeler, beyindeki kan damarları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Sinir hücrelerinin ölümünün önüne geçerken, konuşma ve hareket koordinasyon bozukluklarının düzelmesine yardımcı olmaktadır. Günlük olarak alındığı takdirde hastalıkla mücadele için hücresel düzeyde bağışıklık sistemini güçlendirir. Çam kozalağı adeta bir doğal sağlık ve güzellik deposudur. Şehirlerden, sanayi bölgelerinden ve toplu yerleşim yerlerinden uzak Karaçam ormanlarından mevsiminde toplanan yeşil kozalaklarla 0doğal şekilde, hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanmadan hijyenik ortamda ürettiğimiz Kozalak Reçelini gönül rahatlığı ile tüketebilir, sevdiklerinize tavsiye edebilirsiniz. Dilerseniz sıcak suyla karıştırarak çam aromalı meyve çayı şeklinde de tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucunda alışıla gelmiş ve bilindik tüm reçellerden farklı bir yeri olan çam kozalağı reçeli yaşam kalitenizi artırırken damağınızı da hoş tadı vardır. Çameli ilçesinde de yapılmaktadır.  Özellikle fazla bilinmese de.   Sipariş vermek yada bilgi almak isteyenler Ayşe Bakırtaş’a  0537 291 8610 telefondan ulaşabilirler
Denizli’nin Çameli ilçesinde çam kozalaklarından üretilen tedavi edici bitkisel formülün ünü sınırları aştı.

Oksijen deposu çam ağaçlarının meyvesi olan çam kozalağı, Türkiye’de çok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Bilhassa solunum yolu hastalıkları için çok mühim bir tedavi edici bitkisel formül olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılır.  Astımdan bronşite kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan çam kozalağı ürünlerinin ünü Denizli sınırlarını aştı. Çameli’nin Kirazlıyayla Mahallesi’nde girişimci Ayşe Bakırtaş, çam kozalağının faydasını öğrendikten sonra doğal antioksidan kaynağından turşu ve reçel yapmaya başladı.

TALEP PATLAMASI YAŞANDI

Aralık ayında haber sitemizde yer alan haberin ardından ünü ülke geneline yayılan Bakırtaş, şimdi de yurt dışına açıldı. Çam kozalağı turşusu ve reçeli yapan Bakırtaş’ın doğal şifa kaynağı ürünlerine Almanya, Hollanda,Fransa  ve Belçika gibi Avrupa ülkelerine  ürünlerini ABD’den ve Çinden  sipariş yağıyor. Girişimci kadının şimdiden 2 bin şişe sipariş aldığı öğrenildi.

FAYDALARI NELERDİR?

Çam kozalağı ile alakalı yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, anti-viral, anti-tümör ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu belgelenmiştir. Bu kozalaklardan yapılan reçel sadece tarifiyle orijinal değil, aynı zamanda, Nefes Darlığı, Astım, Bronşit, Öksürük, Grip, Uzun Süren Soğuk Algınlığı, Depresyon, Gençleştirici, Enerji Verici gibi birçok faydalarının olduğu bilinmektedir.

İçinde bulunan A, C vitaminleri, polisakkaritler, tanen, lignin, fenolik asitler, uçucu yağlar ve birçok bileşenle özellikle solunum yolları için çok faydalı olan çam kozalağı özellikle sigara kullananlar için iyi bir balgam söktürücüdür. Akciğer için faydasıyla bilenen kozalak her evde bulunması gereken şifalı bitkilerin başında gelmektedir. Çam kozalağındaki etken maddeler, beyindeki kan damarları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Sinir hücrelerinin ölümünün önüne geçerken, konuşma ve hareket koordinasyon bozukluklarının düzelmesine yardımcı olmaktadır.

Günlük olarak alındığı takdirde hastalıkla mücadele için hücresel düzeyde bağışıklık sistemini güçlendirir. Çam kozalağı adeta bir doğal sağlık ve güzellik deposudur. Şehirlerden, sanayi bölgelerinden ve toplu yerleşim yerlerinden uzak Karaçam ormanlarından mevsiminde toplanan yeşil kozalaklarla 0doğal şekilde, hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanmadan hijyenik ortamda ürettiğimiz Kozalak Reçelini gönül rahatlığı ile tüketebilir, sevdiklerinize tavsiye edebilirsiniz. Dilerseniz sıcak suyla karıştırarak çam aromalı meyve çayı şeklinde de tüketebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar sonucunda alışıla gelmiş ve bilindik tüm reçellerden farklı bir yeri olan çam kozalağı reçeli yaşam kalitenizi artırırken damağınızı da hoş tadı vardır. Çameli ilçesinde de yapılmaktadır.  Özellikle fazla bilinmese de.

 

Sipariş vermek yada bilgi almak isteyenler Ayşe Bakırtaş’a  0537 291 8610 telefondan ulaşabilirler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.