SAHTE RAPORA DEV OPERASYON

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2019 - 10:53, Güncelleme: 26.02.2019 - 10:53 2980+ kez okundu.
 

SAHTE RAPORA DEV OPERASYON

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli'de Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işleyen  şahıs ve organizasyonlara yönelik Operasyon yapıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında ilimizde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunun önlenmesi amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı. Usulsüz yollarla engelli sağlık kurulu raporu alındığı ve sistemli bir biçimde engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda operasyonel çalışmaya başlanıldı. Engelli sağlık kurulu raporu alımında özrü ve engeli bulunmadığı halde rapor alma süreci içerisinde hastane çalışanları ve doktorların bilgisi dışında usulsüz şekilde özür oranlarının yükseltildiği veya özrü bulunmadığı halde varmış gibi gösterildiği ve haksız kazanç sağlandığı yönünde edinilen bilgiler doğrultusunda (21) şüpheli şahıs hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma neticesinde engelli sağlık kurulu raporu alan şahıslar adına haksız kazanç teminin var olduğu, birden fazla kişiye engelli sağlık raporu alınarak vergi indirimleri ve engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde tespitler yapıldı. İlimizde Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunun tespit edildiği (21) şüpheli şahsın yakalanmasına ve dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla Denizli  ve Uşak illerinde olmak üzere (13) ayrı adrese 19/02/2019 tarihinde şahısların ikamet ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda belge, döküman ve üzerinde oynamalar yapılan usulsüz şekilde hazırlanmış çok sayıda engelli sağlık kurulu raporu ele geçirildi. Operasyon neticesinde yakalanan (21) şüpheli şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan adli işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen (2) şüpheli şahıs tutuklandı, (1) şüpheli şahıs  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.            
Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli'de Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işleyen  şahıs ve organizasyonlara yönelik Operasyon yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında ilimizde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunun önlenmesi amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı. Usulsüz yollarla engelli sağlık kurulu raporu alındığı ve sistemli bir biçimde engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda operasyonel çalışmaya başlanıldı.

Engelli sağlık kurulu raporu alımında özrü ve engeli bulunmadığı halde rapor alma süreci içerisinde hastane çalışanları ve doktorların bilgisi dışında usulsüz şekilde özür oranlarının yükseltildiği veya özrü bulunmadığı halde varmış gibi gösterildiği ve haksız kazanç sağlandığı yönünde edinilen bilgiler doğrultusunda (21) şüpheli şahıs hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanıldı.

Yaklaşık 3 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma neticesinde engelli sağlık kurulu raporu alan şahıslar adına haksız kazanç teminin var olduğu, birden fazla kişiye engelli sağlık raporu alınarak vergi indirimleri ve engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde tespitler yapıldı.

İlimizde Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunun tespit edildiği (21) şüpheli şahsın yakalanmasına ve dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla Denizli  ve Uşak illerinde olmak üzere (13) ayrı adrese 19/02/2019 tarihinde şahısların ikamet ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda belge, döküman ve üzerinde oynamalar yapılan usulsüz şekilde hazırlanmış çok sayıda engelli sağlık kurulu raporu ele geçirildi.

Operasyon neticesinde yakalanan (21) şüpheli şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan adli işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen (2) şüpheli şahıs tutuklandı, (1) şüpheli şahıs  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.