Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2023 yılı toplantıları tamamlandı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2023 - 14:44, Güncelleme: 01.11.2023 - 14:44 1663+ kez okundu.
 

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2023 yılı toplantıları tamamlandı

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de istihdam ve iş gücünü arttırmak amaçlı Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. olağan toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti.
Denizli’de işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 Yılı 4. Olağan toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Denizli İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler, iletişim ve bilgiye ulaşım kolaylığı, bilginin kullanılması ve yaygınlaştırılması bildiğiniz gibi birçok alanı etkiliyor. En çok da “İstihdam ve eğitim” alanında sürekli değişim ve gelişim ihtiyacı oluşturmaktadır. Bu nedenle Teknoloji Çağı dediğimiz bu dönemde bizler de ilimizde yerel düzeyde yapacağımız çalışmalar ile hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelişmelere uyum sağlayarak; eğitim hayatı içinde mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirerek, Denizli’mizde nitelikli ve net istihdamı artırmayı hedefliyoruz” dedi. Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık tarafından, Genel İşgücü Piyasası verileri hakkında kurul üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.
DENİZLİ (İHA) - Denizli’de istihdam ve iş gücünü arttırmak amaçlı Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. olağan toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti.

Denizli’de işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 Yılı 4. Olağan toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Denizli İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler, iletişim ve bilgiye ulaşım kolaylığı, bilginin kullanılması ve yaygınlaştırılması bildiğiniz gibi birçok alanı etkiliyor. En çok da “İstihdam ve eğitim” alanında sürekli değişim ve gelişim ihtiyacı oluşturmaktadır. Bu nedenle Teknoloji Çağı dediğimiz bu dönemde bizler de ilimizde yerel düzeyde yapacağımız çalışmalar ile hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelişmelere uyum sağlayarak; eğitim hayatı içinde mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirerek, Denizli’mizde nitelikli ve net istihdamı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık tarafından, Genel İşgücü Piyasası verileri hakkında kurul üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.