PAÜ Hukuk alanında Türkiye’nin en iyileri arasına girdi

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2024 - 16:55, Güncelleme: 20.01.2024 - 14:21 2363+ kez okundu.
 

PAÜ Hukuk alanında Türkiye’nin en iyileri arasına girdi

PAÜ Hukuk alanında Türkiye’nin en iyileri arasına girdi
Üniversitelerin “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023” yılı raporu yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi Hukuk alanında Türkiye’de hacim ve kalite açısından en iyi üniversiteler arasında yer aldı.Hazırlanan rapor üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlamayı ve bir üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde, görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkân tanımayı amaçlıyor.Rapor, hacim ve kalite göstergeleri temelinde gerçekleştirilen analize dayanıyor. Çalışmada toplamda yüzde 60 ağırlığa sahip olan 7 kalite göstergesine yer verildi. Bunlar dünyaya görece itibari atıf etkisi, üniversitenin dünya çapında en fazla atıf alan ilk yüzde 10’luk dilime girmiş yayın sayısı, akademisyenlerin araştırma verimliliği, Ar-Ge ve yenilik projelerinin niteliği, patentler tarafından atıf alan yayın sayısı ve uluslararası iş birlikleri ile üniversitenin uluslararasılaşmasına katkısı hususlarına yönelik göstergeler. Hacim boyutunda ise 4 göstergeye yer verildi. Dünyadaki bilgi birikimine katkı, Türkiye’de o alanda akademik değer oluşturan kritik kitlenin ilgili üniversitede yer alma payı, Ar-Ge ve yenilik proje hacmi, üniversitenin ilgili alandaki Türkiye’ye görece itibari odaklanma endeksi.Göstergelere ilişkin veriler, Türkiye ve dünya için ayrı ayrı Scopus veri tabanı ve SciVal programı vasıtasıyla temin edildi. Üniversitelerin gerek ulusal gerekse uluslararası proje verileri hesaplamalara dahil edildi. Yapılan hesaplamalar neticesinde araştırma alanları ve üniversiteler için yetkinlik seviyelerini görsel olarak sunan grafiklere raporda yer verildi. Yayınlanan rapora göre Sosyal ve Beşeri Bilimler Ana Alanında yer alan “Hukuk” alt alanı bakımından PAÜ Hukuk alanında kalite ve hacim bakımından, Galatasaray, İstanbul, Ankara, Hacettepe, Koç, Bilkent gibi 21 üniversitenin olduğu en iyi bölgede yer aldı."Hukuk Fakültesi güçlü akademik kadrosu ile Hukuk alanında ulusal ve uluslararası literatüre çok değerli eserler kazandırdı”Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz yaptığı açıklamada, 2018 yılında ilk öğrencilerini alan Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hızla büyüdüğünü, güçlü akademik kadrosu ile Hukuk alanında ulusal ve uluslararası literatüre çok değerli eserler kazandırdığını bu sayede Pamukkale Üniversitesi’nin ilk defa 2023 yılında Hukuk alanında “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporuna kalite ve hacim açısından en iyi araştırma alanı bölgesine girdiğini belirtti. Prof. Dr. Kabakçı Karadeniz, özverili çalışmaları için akademik personele ve destekleri için üniversite rektörlüğüne teşekkür etti.
PAÜ Hukuk alanında Türkiye’nin en iyileri arasına girdi
Üniversitelerin “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023” yılı raporu yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi Hukuk alanında Türkiye’de hacim ve kalite açısından en iyi üniversiteler arasında yer aldı.
Hazırlanan rapor üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlamayı ve bir üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde, görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkân tanımayı amaçlıyor.

Rapor, hacim ve kalite göstergeleri temelinde gerçekleştirilen analize dayanıyor. Çalışmada toplamda yüzde 60 ağırlığa sahip olan 7 kalite göstergesine yer verildi. Bunlar dünyaya görece itibari atıf etkisi, üniversitenin dünya çapında en fazla atıf alan ilk yüzde 10’luk dilime girmiş yayın sayısı, akademisyenlerin araştırma verimliliği, Ar-Ge ve yenilik projelerinin niteliği, patentler tarafından atıf alan yayın sayısı ve uluslararası iş birlikleri ile üniversitenin uluslararasılaşmasına katkısı hususlarına yönelik göstergeler. Hacim boyutunda ise 4 göstergeye yer verildi. Dünyadaki bilgi birikimine katkı, Türkiye’de o alanda akademik değer oluşturan kritik kitlenin ilgili üniversitede yer alma payı, Ar-Ge ve yenilik proje hacmi, üniversitenin ilgili alandaki Türkiye’ye görece itibari odaklanma endeksi.
Göstergelere ilişkin veriler, Türkiye ve dünya için ayrı ayrı Scopus veri tabanı ve SciVal programı vasıtasıyla temin edildi. Üniversitelerin gerek ulusal gerekse uluslararası proje verileri hesaplamalara dahil edildi. Yapılan hesaplamalar neticesinde araştırma alanları ve üniversiteler için yetkinlik seviyelerini görsel olarak sunan grafiklere raporda yer verildi. Yayınlanan rapora göre Sosyal ve Beşeri Bilimler Ana Alanında yer alan “Hukuk” alt alanı bakımından PAÜ Hukuk alanında kalite ve hacim bakımından, Galatasaray, İstanbul, Ankara, Hacettepe, Koç, Bilkent gibi 21 üniversitenin olduğu en iyi bölgede yer aldı.
"Hukuk Fakültesi güçlü akademik kadrosu ile Hukuk alanında ulusal ve uluslararası literatüre çok değerli eserler kazandırdı”
Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz yaptığı açıklamada, 2018 yılında ilk öğrencilerini alan Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hızla büyüdüğünü, güçlü akademik kadrosu ile Hukuk alanında ulusal ve uluslararası literatüre çok değerli eserler kazandırdığını bu sayede Pamukkale Üniversitesi’nin ilk defa 2023 yılında Hukuk alanında “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporuna kalite ve hacim açısından en iyi araştırma alanı bölgesine girdiğini belirtti. Prof. Dr. Kabakçı Karadeniz, özverili çalışmaları için akademik personele ve destekleri için üniversite rektörlüğüne teşekkür etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.