Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları anlatıldı

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2024 - 23:29, Güncelleme: 25.01.2024 - 12:17 2499+ kez okundu.
 

Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları anlatıldı

Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları anlatıldı
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği işbirliğinde ‘Temel Gümrük Uygulamaları ve Maliyetlerin Azaltılması’ konulu eğitim gerçekleştirildi.26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği işbirliğinde önemli bir organizasyona imza atıldı. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Temel Gümrük Uygulamaları ve Maliyetlerin Azaltılması’ konulu eğitim gerçekleştirildi. Bölgede yer alan firmaların ilgili personellerinin katıldığı eğitimde gümrük uygulamaları, ithalat ve ihracat ile ilgili önemli bilgiler ve mevzuata dair detaylar paylaşıldı.“Ülkemizin ihracata ihtiyacı var”Düzenlenen eğitimde konuşmacı olarak yer alan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Mevzuattan Sorumlu Başkan Vekili Rıdvan Haliloğlu, “Bugün İstanbul’dan eğitim için geldim. Kaptan Gümrük Müşavirliği ve Lojistik şirketinin sahibi Ahmet Yazıcı ile eğitimlerime katıldığı dönemde tanışmıştık. Onun ricası ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün daveti üzerine ihracatçı ve ithalatçı firmalarımızla bir araya gelerek dış ticaret ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında böyle bir organizasyonu düzenledik. Bu anlamda Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Ülkemizin ihracata ihtiyacı var. Biz yaklaşık 30 yıldır dünyanın ilk 20 ekonomisinden biriyiz. Bu ülkenin kalkınmasının, büyümesinin en önemli lokomotif gücü ihracattır. Çünkü ihracat olduğu zaman döviz geliri elde ediyoruz. Bu döviz geliri de ekonomimizin daha güçlü hale gelmesine en büyük desteği sağlıyor. Bu kapsamda güzel bir eğitim geçireceğimize inanıyorum” dedi.“Amacımız Denizli’de ihracatın arttırılması”Kaptan Gümrük Müşavirliği’nin sahibi Ahmet Yazıcı ise düzenlenen eğitime dair şunları aktardı: “İzmir merkezli bir firmayız ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin atrepo ve lojistik hizmetlerini yöneten DOHAŞ’ın danışmanlığını yapmaktayım. Denizli’de ihracatın arttırılması ve firmaların ekonomilerini geliştirmelerinde fayda sağlayacak bilgilere erişebilmeleri için bu eğitimi düzenledik. Eğitimde yer alan katılımcılarımız ithalat ve ihracattaki temel kavramlara daha hâkim, ekonomiyi iyi yönetme anlamında önemli ipuçlarına erişmiş bir şekilde eğitimi tamamlayacaklar. Bu anlamda düzenlediğimiz eğitimde bizlere ev sahipliği yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederim.”
Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları anlatıldı
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği işbirliğinde ‘Temel Gümrük Uygulamaları ve Maliyetlerin Azaltılması’ konulu eğitim gerçekleştirildi.
26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği işbirliğinde önemli bir organizasyona imza atıldı. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Temel Gümrük Uygulamaları ve Maliyetlerin Azaltılması’ konulu eğitim gerçekleştirildi. Bölgede yer alan firmaların ilgili personellerinin katıldığı eğitimde gümrük uygulamaları, ithalat ve ihracat ile ilgili önemli bilgiler ve mevzuata dair detaylar paylaşıldı.

“Ülkemizin ihracata ihtiyacı var”
Düzenlenen eğitimde konuşmacı olarak yer alan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Mevzuattan Sorumlu Başkan Vekili Rıdvan Haliloğlu, “Bugün İstanbul’dan eğitim için geldim. Kaptan Gümrük Müşavirliği ve Lojistik şirketinin sahibi Ahmet Yazıcı ile eğitimlerime katıldığı dönemde tanışmıştık. Onun ricası ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün daveti üzerine ihracatçı ve ithalatçı firmalarımızla bir araya gelerek dış ticaret ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında böyle bir organizasyonu düzenledik. Bu anlamda Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Ülkemizin ihracata ihtiyacı var. Biz yaklaşık 30 yıldır dünyanın ilk 20 ekonomisinden biriyiz. Bu ülkenin kalkınmasının, büyümesinin en önemli lokomotif gücü ihracattır. Çünkü ihracat olduğu zaman döviz geliri elde ediyoruz. Bu döviz geliri de ekonomimizin daha güçlü hale gelmesine en büyük desteği sağlıyor. Bu kapsamda güzel bir eğitim geçireceğimize inanıyorum” dedi.

“Amacımız Denizli’de ihracatın arttırılması”
Kaptan Gümrük Müşavirliği’nin sahibi Ahmet Yazıcı ise düzenlenen eğitime dair şunları aktardı: “İzmir merkezli bir firmayız ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin atrepo ve lojistik hizmetlerini yöneten DOHAŞ’ın danışmanlığını yapmaktayım. Denizli’de ihracatın arttırılması ve firmaların ekonomilerini geliştirmelerinde fayda sağlayacak bilgilere erişebilmeleri için bu eğitimi düzenledik. Eğitimde yer alan katılımcılarımız ithalat ve ihracattaki temel kavramlara daha hâkim, ekonomiyi iyi yönetme anlamında önemli ipuçlarına erişmiş bir şekilde eğitimi tamamlayacaklar. Bu anlamda düzenlediğimiz eğitimde bizlere ev sahipliği yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederim.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.