PAÜ’de ‘Bilimsel dergilerde açık erişim ve etik’ konusu anlatıldı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.12.2023 - 16:22, Güncelleme: 22.12.2023 - 12:47 1482+ kez okundu.
 

PAÜ’de ‘Bilimsel dergilerde açık erişim ve etik’ konusu anlatıldı

PAÜ’de ‘Bilimsel dergilerde açık erişim ve etik’ konusu anlatıldı
DENİZLİ (İHA) – Pamukkale Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Fen Fakültesi Dekanlığı ve Biyoloji Bölümü iş birliği ile “Bilimsel Dergilerde Açık Erişim ve Etik” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Ergin tarafından gerçekleştirilen konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından yapıldı. Dekan Prof. Dr. Kaska konferansın açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Biyoloji Bölümünün düzenlemiş olduğu bu panelden dolayı bölüme ve panelistlere ve de katılımcılara teşekkür ederim. Konferansa teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Çağrı Ergin hocamıza da vakit ayırdığı için ayrıca teşekkür ederim. Diğer bölümlerimizin de yapmış olduğu sunumlardan sonra bu hafta da Biyoloji bölümünün konferansında birlikteyiz. Bölümümüzün haftaya da başka bir konferansı daha olacak. Bugünkü konferansımızın konusu olan ‘etik’ aslında hepimiz için çok kritik bir kelime ve özellikle dergilerdeki açık erişim durumundaki ‘etik’ problemlerle ilgili Çağrı hocamız bizi aydınlatacak. Verimli bir sunum olmasını diliyorum.”Açılış konuşmasının ardından başlayan sunum ilgiyle dinlendi. Etkinlik, katılımcılardan gelen sorulara verilen cevaplardan sonra sona erdi. Etkinlik sonunda Dekan Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Çağrı Ergin’e teşekkür plaketi takdim edildi ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Olcay Düşen tarafından ise çiçek takdim edildi. Konferanstan sonra misafirler “Elden Ele Projesi” alanında çay ve çeşitli ikramlarla ağırlandı.
PAÜ’de ‘Bilimsel dergilerde açık erişim ve etik’ konusu anlatıldı
DENİZLİ (İHA) – Pamukkale Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Fen Fakültesi Dekanlığı ve Biyoloji Bölümü iş birliği ile “Bilimsel Dergilerde Açık Erişim ve Etik” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Ergin tarafından gerçekleştirilen konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından yapıldı. Dekan Prof. Dr. Kaska konferansın açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Biyoloji Bölümünün düzenlemiş olduğu bu panelden dolayı bölüme ve panelistlere ve de katılımcılara teşekkür ederim. Konferansa teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Çağrı Ergin hocamıza da vakit ayırdığı için ayrıca teşekkür ederim. Diğer bölümlerimizin de yapmış olduğu sunumlardan sonra bu hafta da Biyoloji bölümünün konferansında birlikteyiz. Bölümümüzün haftaya da başka bir konferansı daha olacak. Bugünkü konferansımızın konusu olan ‘etik’ aslında hepimiz için çok kritik bir kelime ve özellikle dergilerdeki açık erişim durumundaki ‘etik’ problemlerle ilgili Çağrı hocamız bizi aydınlatacak. Verimli bir sunum olmasını diliyorum.”

Açılış konuşmasının ardından başlayan sunum ilgiyle dinlendi. Etkinlik, katılımcılardan gelen sorulara verilen cevaplardan sonra sona erdi. Etkinlik sonunda Dekan Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Çağrı Ergin’e teşekkür plaketi takdim edildi ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Olcay Düşen tarafından ise çiçek takdim edildi. Konferanstan sonra misafirler “Elden Ele Projesi” alanında çay ve çeşitli ikramlarla ağırlandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.