Merkezefendi geri dönüşüm ve atık yönetiminde hız kesmiyor

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2023 - 11:11, Güncelleme: 07.12.2023 - 11:08 1783+ kez okundu.
 

Merkezefendi geri dönüşüm ve atık yönetiminde hız kesmiyor

Merkezefendi geri dönüşüm ve atık yönetiminde hız kesmiyor
Merkezefendi Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda hız kesmeden çalışmalara devam ediyor. Türkiye’de geri dönüşüm konusunda bu hizmeti veren birkaç belediyeden biri olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Doğaya, ekonomiye ve ekosisteme büyük önem veriyor, hassas davranıyor ve bu anlayış ile çalışıyoruz” dedi.2019 yılından bu yana geri dönüşümü ve çevre temizliği noktasında birçok hizmeti hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atıkların ayrıştırılarak toplanmasını sağlayan Merkezefendi Belediyesi’nce 2019 yılından bu yana 25 milyon 400 bin kilogram atığın geri dönüştürülmesi sağlanarak ekonomiye kazandırıldı.“Toplanıyor, ayrıştırılıyor ve geri dönüştürülüyor”Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla Merkezefendi Belediyesi tarafından belli noktalara kurulan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ ile kâğıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, cam, bitkisel yağ ve pil gibi atıklar kaynağından ayrı bir şekilde toplanıyor. Toplanan atıklar Denizli’de ilk olan ve Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyete geçirilen Merkezefendi Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilerek mevzuata uygun olarak bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendiriliyor.“Türkiye’de bu hizmet veren birkaç belediyeden biri”Merkezefendi’de atık yönetimi, atıkların ayrıştırılarak toplanması, atıkların azaltılması, geri dönüştürülmesi ve kompostlaştırılması yoluyla yapılmaya devam ediyor. İlçedeki 140 bin haneye yıllık 20 milyon olmak üzere; organik atıkların toplanması için siyah, geri dönüşüm ve kazanım malzemelerinin toplanması için mavi poşet dağıtılıyor. Belirli programa göre ekiplerce poşetlerin hanelere teslim edilmesi vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.“Çevre konusunda her zaman hassasız”Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çevre konusunda her zaman hassasız. 2019 yılından bu yana çevre dostu, doğayı koruyan ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediyeyiz. Maalesef günümüzde de bir iklim krizi var. Bu kriz beraberinde de ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Yerel yönetimler olarak çevre, doğa ve geri dönüşüm konusundaki tüm sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Doğanın korunduğu, ufuğun temiz olduğu, sağlıkla ve huzurla yaşayacağımız bir dünya dileği ile” şeklinde konuştu.
Merkezefendi geri dönüşüm ve atık yönetiminde hız kesmiyor
Merkezefendi Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda hız kesmeden çalışmalara devam ediyor. Türkiye’de geri dönüşüm konusunda bu hizmeti veren birkaç belediyeden biri olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Doğaya, ekonomiye ve ekosisteme büyük önem veriyor, hassas davranıyor ve bu anlayış ile çalışıyoruz” dedi.

2019 yılından bu yana geri dönüşümü ve çevre temizliği noktasında birçok hizmeti hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atıkların ayrıştırılarak toplanmasını sağlayan Merkezefendi Belediyesi’nce 2019 yılından bu yana 25 milyon 400 bin kilogram atığın geri dönüştürülmesi sağlanarak ekonomiye kazandırıldı.

“Toplanıyor, ayrıştırılıyor ve geri dönüştürülüyor”
Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla Merkezefendi Belediyesi tarafından belli noktalara kurulan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ ile kâğıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, cam, bitkisel yağ ve pil gibi atıklar kaynağından ayrı bir şekilde toplanıyor. Toplanan atıklar Denizli’de ilk olan ve Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyete geçirilen Merkezefendi Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilerek mevzuata uygun olarak bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendiriliyor.

“Türkiye’de bu hizmet veren birkaç belediyeden biri”
Merkezefendi’de atık yönetimi, atıkların ayrıştırılarak toplanması, atıkların azaltılması, geri dönüştürülmesi ve kompostlaştırılması yoluyla yapılmaya devam ediyor. İlçedeki 140 bin haneye yıllık 20 milyon olmak üzere; organik atıkların toplanması için siyah, geri dönüşüm ve kazanım malzemelerinin toplanması için mavi poşet dağıtılıyor. Belirli programa göre ekiplerce poşetlerin hanelere teslim edilmesi vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

“Çevre konusunda her zaman hassasız”
Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çevre konusunda her zaman hassasız. 2019 yılından bu yana çevre dostu, doğayı koruyan ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediyeyiz. Maalesef günümüzde de bir iklim krizi var. Bu kriz beraberinde de ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Yerel yönetimler olarak çevre, doğa ve geri dönüşüm konusundaki tüm sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Doğanın korunduğu, ufuğun temiz olduğu, sağlıkla ve huzurla yaşayacağımız bir dünya dileği ile” şeklinde konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.