MEB, İLKOKUL KURSLARINI YENİDEN DÜZENLEMELİDİR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2018 - 10:12, Güncelleme: 05.09.2018 - 10:12 3027+ kez okundu.
 

MEB, İLKOKUL KURSLARINI YENİDEN DÜZENLEMELİDİR

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine...
Eğitim İş Denizli şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikler konusunda öğretmenlerin mağdur edildiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Aydoğan  yaptığı açıklamada '' Cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre ilkokul 3.sınıf öğrencilerinden Türkçe ve Matematik derslerinden MEB tarafından belirlenen kazanımları edinememiş öğrenciler için ders yılında 160 saatten fazla olmamak üzere kurs açılabilecek. Bu yıl 4.sınıflarda da uygulanacak sistemle ilgili öğretmenlerin alacakları ek ders ile ilgili düzenleme daha fazla tartışma konusu olmadan gerçekleştirilmelidir'' dedi.  Ayrıca açılacak olan kursaların sadece 3. Sınıfları kapsadığını belirten Aydoğan ''Yeterli kazanım elde edemeyen öğrencileri kapsayacak uygulamanın sadece 3. sınıfları kapsaması doğru değildir.Tabii ki öğrencinin okulda eğitim öğretim sürecinde öğrenmesini ve okul dışı zamanlarını spor, sanat, oyun, dinlenme... gibi aktivitelerde geçirmesini savunuyoruz. Fakat sağlık, okulların fiziki durumları, tarımda çalışan aileler nedeniyle tüm sınıflarda yeterli kazanım elde edemeyen öğrencilerin bulunduğu da değerlendirilerek uygulama genişletilmelidir.Türkiye’nin belli bir sınıfa gelmiş hatta okul bitirmiş ama okuma yazma bilmeyen ya da okuduğunu anlamayan, en basit matematik kavram ve problemlerinde zorlanan öğrenci profiline son vermesi gerekir. Böylece TIMMS ya da PISA değerlendirmelerinde yükseliş kaydedilebilir en azından utanılacak derecelerden kurtulmak mümkün olabilir. Ayrıca her zaman yaşadığımız “ortaokula geldi ama ilkokulda temeli yok” ya da “liseye gelmiş ama ortaokulda boşmuş” gibi cümleler son bulur. Bu nedenle Eğitim-İş olarak yıllardır talep ettiğimiz ihtiyacı olan ilkokul öğrencilerine takviye yapılmasına yönelik düzenlemeyi olumlu buluyoruz ama gerek ek ders gerekse diğer sınıflarla ilgili düzenlemeleri de acil olarak bekliyoruz'' dedi. 
Cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine...

Eğitim İş Denizli şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikler konusunda öğretmenlerin mağdur edildiğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Aydoğan  yaptığı açıklamada '' Cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre ilkokul 3.sınıf öğrencilerinden Türkçe ve Matematik derslerinden MEB tarafından belirlenen kazanımları edinememiş öğrenciler için ders yılında 160 saatten fazla olmamak üzere kurs açılabilecek. Bu yıl 4.sınıflarda da uygulanacak sistemle ilgili öğretmenlerin alacakları ek ders ile ilgili düzenleme daha fazla tartışma konusu olmadan gerçekleştirilmelidir'' dedi. 

Ayrıca açılacak olan kursaların sadece 3. Sınıfları kapsadığını belirten Aydoğan ''Yeterli kazanım elde edemeyen öğrencileri kapsayacak uygulamanın sadece 3. sınıfları kapsaması doğru değildir.Tabii ki öğrencinin okulda eğitim öğretim sürecinde öğrenmesini ve okul dışı zamanlarını spor, sanat, oyun, dinlenme... gibi aktivitelerde geçirmesini savunuyoruz. Fakat sağlık, okulların fiziki durumları, tarımda çalışan aileler nedeniyle tüm sınıflarda yeterli kazanım elde edemeyen öğrencilerin bulunduğu da değerlendirilerek uygulama genişletilmelidir.Türkiye’nin belli bir sınıfa gelmiş hatta okul bitirmiş ama okuma yazma bilmeyen ya da okuduğunu anlamayan, en basit matematik kavram ve problemlerinde zorlanan öğrenci profiline son vermesi gerekir. Böylece TIMMS ya da PISA değerlendirmelerinde yükseliş kaydedilebilir en azından utanılacak derecelerden kurtulmak mümkün olabilir. Ayrıca her zaman yaşadığımız “ortaokula geldi ama ilkokulda temeli yok” ya da “liseye gelmiş ama ortaokulda boşmuş” gibi cümleler son bulur. Bu nedenle Eğitim-İş olarak yıllardır talep ettiğimiz ihtiyacı olan ilkokul öğrencilerine takviye yapılmasına yönelik düzenlemeyi olumlu buluyoruz ama gerek ek ders gerekse diğer sınıflarla ilgili düzenlemeleri de acil olarak bekliyoruz'' dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.