PAÜ Hastanesinde hizmet içi eğitimler başarıyla tamamlandı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2023 - 15:27, Güncelleme: 03.10.2023 - 15:27 4574+ kez okundu.
 

PAÜ Hastanesinde hizmet içi eğitimler başarıyla tamamlandı

DENİZLİ (İHA) - Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitimler başarıyla tamamlandı.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimler çerçevesinde iletişim eğitimleri verildi. İletişimin önemi, iletişimdeki engeller ve çözüm yolları, iletişimde beden dilinin kullanımı, hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda verilen eğitime hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personeli ve güvenlik personelleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hastane personelinin eğitimi sonrasında üniversitemizin tüm birimlerinde de bu eğitimlerin devam edeceğini personelimizin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. PAÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Argun, verdiği eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen seminerler çerçevesinde, doğumdan ölüme kadar hayatımızın bir parçası olan iletişimin öneminin anlatıldığı eğitimde iletişimin temel özellikleri üzerinde duruldu. Özellikle yüz yüze iletişimde yaşanan iletişim kazaları hastane personelinin hasta ve hasta yakınları ile yaşadıkları sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm yolları vurgulandı. Hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personelinin katıldığı eğitimde sözlü iletişimin yanı sıra, jestler, mimikler, beden duruşları, egemenlik alanları, mesafe gibi sözsüz iletişim unsurlarının da iletişimdeki etkisi anlatıldı. Ayrıca hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar her iki tarafı memnun edecek daha iyi ve sağlıklı ilişkiler kurulmasını kolaylaştıracak iletişim yöntemlerinin de altı çizildi. Bu eğitim programlarından biri de büro personeline yönelik olarak verildi. Zaman ve stres yönetimi başlığını taşıyan eğitim PAÜ Acıpayam MYO Öğretim Görevlisi Filiz Gülsevin Ersöz tarafından verildi. Akşam saatlerinde oldukça kalabalık bir grup ile gerçekleşen eğitimde stresin tanımı, belirtileri ve davranışa yansıma şekli ortaya koyulurken, stresle başa çıkma yöntemleri de günlük hayattan örneklerle ele alındı. Aynı eğitimde stres yönetiminin en önemli unsurlarından olan zaman yönetimi konusu da ayrı bir başlıkla anlatıldı. Zaman yönetimi için gerekli unsurlar, iş saatleri içinde zamanı yönetmemize engel durumlar, zaman yönetiminin faydaları gibi konu başlıkları anlatıldı. Hastane büro çalışanlarına yönelik olarak Acıpayam Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüsnü Ergün tarafından verilen eğitimde hastane örgütünde iş bölümünün önemine değinilerek iş tanımları üzerinde duruldu. Çalışanların iş tanımlarına uymalarının önemi vurgulandı. Büro çalışanlarının yazılı iletişimi daha yoğun kullandıkları bunun sonucu olan belgelerin üretimi ve saklanması konusunda da çalışanlarla paylaşımda bulunuldu. Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise 28 Eylül - 4 Ekim 2023 tarihleri arasında hastanenin 5. kat eğitim salonunda gerçekleşen hizmet içi eğitimler ile personelin daha verimli çalışmalarını ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
DENİZLİ (İHA) - Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitimler başarıyla tamamlandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimler çerçevesinde iletişim eğitimleri verildi. İletişimin önemi, iletişimdeki engeller ve çözüm yolları, iletişimde beden dilinin kullanımı, hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda verilen eğitime hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personeli ve güvenlik personelleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hastane personelinin eğitimi sonrasında üniversitemizin tüm birimlerinde de bu eğitimlerin devam edeceğini personelimizin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

PAÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Argun, verdiği eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen seminerler çerçevesinde, doğumdan ölüme kadar hayatımızın bir parçası olan iletişimin öneminin anlatıldığı eğitimde iletişimin temel özellikleri üzerinde duruldu. Özellikle yüz yüze iletişimde yaşanan iletişim kazaları hastane personelinin hasta ve hasta yakınları ile yaşadıkları sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm yolları vurgulandı. Hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personelinin katıldığı eğitimde sözlü iletişimin yanı sıra, jestler, mimikler, beden duruşları, egemenlik alanları, mesafe gibi sözsüz iletişim unsurlarının da iletişimdeki etkisi anlatıldı. Ayrıca hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar her iki tarafı memnun edecek daha iyi ve sağlıklı ilişkiler kurulmasını kolaylaştıracak iletişim yöntemlerinin de altı çizildi.

Bu eğitim programlarından biri de büro personeline yönelik olarak verildi.
Zaman ve stres yönetimi başlığını taşıyan eğitim PAÜ Acıpayam MYO Öğretim Görevlisi Filiz Gülsevin Ersöz tarafından verildi. Akşam saatlerinde oldukça kalabalık bir grup ile gerçekleşen eğitimde stresin tanımı, belirtileri ve davranışa yansıma şekli ortaya koyulurken, stresle başa çıkma yöntemleri de günlük hayattan örneklerle ele alındı. Aynı eğitimde stres yönetiminin en önemli unsurlarından olan zaman yönetimi konusu da ayrı bir başlıkla anlatıldı. Zaman yönetimi için gerekli unsurlar, iş saatleri içinde zamanı yönetmemize engel durumlar, zaman yönetiminin faydaları gibi konu başlıkları anlatıldı.

Hastane büro çalışanlarına yönelik olarak Acıpayam Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüsnü Ergün tarafından verilen eğitimde hastane örgütünde iş bölümünün önemine değinilerek iş tanımları üzerinde duruldu. Çalışanların iş tanımlarına uymalarının önemi vurgulandı. Büro çalışanlarının yazılı iletişimi daha yoğun kullandıkları bunun sonucu olan belgelerin üretimi ve saklanması konusunda da çalışanlarla paylaşımda bulunuldu. Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise 28 Eylül - 4 Ekim 2023 tarihleri arasında hastanenin 5. kat eğitim salonunda gerçekleşen hizmet içi eğitimler ile personelin daha verimli çalışmalarını ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.