Başkan Örki liselilerle birlikte sema gösterisi izledi

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2023 - 12:57, Güncelleme: 13.12.2023 - 11:10 843+ kez okundu.
 

Başkan Örki liselilerle birlikte sema gösterisi izledi

Başkan Örki liselilerle birlikte sema gösterisi izledi
Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat yıldönümü törenleri haftasında Karahayıt Derviş Evi’nde lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik özel bir program gerçekleştiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu coğrafyadan Yunuslar, Hacı Bektaşi Veliler, Hazreti Mevlanalar geçti, onların emekleri gayretleri hiçbir zaman unutulmadı. Bundan sonrasında da siz gençlerimizin sayesinde yaşatılmaya devam edilecek” dedi.Pamukkale Belediyesi, Şeb-i Arus haftası dolayısıyla özel bir program hazırladı. Pamukkaleli lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan program, Pamukkale Mevlana ve Semazenleri Sevenler Derneği tarafından 13 yıl önce kurulan Dervişin Evi Çadırında semazenler tarafından genç öğrencilere özel gösteri gerçekleştirildi. Törene Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile semazen başı Ali Temel de katılırken, öğrencilere Hazreti Mevlana’nın hayatı ile birlikte öğretileri de aktarıldı.Genç nesil sayesinde kültürlerimizin yaşatılmaya devam edeceğini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hz. Mevlana bizim Anadolu coğrafyasına asırlar öncesinde gelmiş, hayat bulmuş. Hazreti Peygamber efendimiz, bizlere hayat yolculuğunda başarılı olabilmemiz için hem bu dünyaya ait hem de ukvaya ait yolculuğumuzda başarılı olabilmemiz için birçok öğüdü bizlere ulaştırmış. Hazreti Mevlana da o öğütleri Anadolu irfanıyla harmanlamak suretiyle bizlere, gelecek nesillere bizim anlayabileceğimiz lisanlarla aktarmış. Hem yaşamıyla, hem söylemleriyle, hem eylemleriyle o dönemden bugünlere kadar sevginin, hoşgörünün, merhametin birer timsali olmuş. Bu coğrafyadan Yunuslar, Hacı Bektaşi Veliler, Hazreti Mevlanalar geçmiş ve onların emekleri, gayretleri hiçbir zaman unutulmadı. Bundan sonrasında da siz gençlerimizin sayesinde yaşatılmaya devam edilecek. Seneyi devriyesinde Hazreti Mevlana’yı rahmetle ve şükranla yâd ediyorum” diye konuştu.Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, etkinlik sonunda gençlere Hazreti Mevlana’nın öğretilerinden seçmeler okudu.
Başkan Örki liselilerle birlikte sema gösterisi izledi
Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat yıldönümü törenleri haftasında Karahayıt Derviş Evi’nde lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik özel bir program gerçekleştiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu coğrafyadan Yunuslar, Hacı Bektaşi Veliler, Hazreti Mevlanalar geçti, onların emekleri gayretleri hiçbir zaman unutulmadı. Bundan sonrasında da siz gençlerimizin sayesinde yaşatılmaya devam edilecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi, Şeb-i Arus haftası dolayısıyla özel bir program hazırladı. Pamukkaleli lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan program, Pamukkale Mevlana ve Semazenleri Sevenler Derneği tarafından 13 yıl önce kurulan Dervişin Evi Çadırında semazenler tarafından genç öğrencilere özel gösteri gerçekleştirildi. Törene Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile semazen başı Ali Temel de katılırken, öğrencilere Hazreti Mevlana’nın hayatı ile birlikte öğretileri de aktarıldı.

Genç nesil sayesinde kültürlerimizin yaşatılmaya devam edeceğini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hz. Mevlana bizim Anadolu coğrafyasına asırlar öncesinde gelmiş, hayat bulmuş. Hazreti Peygamber efendimiz, bizlere hayat yolculuğunda başarılı olabilmemiz için hem bu dünyaya ait hem de ukvaya ait yolculuğumuzda başarılı olabilmemiz için birçok öğüdü bizlere ulaştırmış. Hazreti Mevlana da o öğütleri Anadolu irfanıyla harmanlamak suretiyle bizlere, gelecek nesillere bizim anlayabileceğimiz lisanlarla aktarmış. Hem yaşamıyla, hem söylemleriyle, hem eylemleriyle o dönemden bugünlere kadar sevginin, hoşgörünün, merhametin birer timsali olmuş. Bu coğrafyadan Yunuslar, Hacı Bektaşi Veliler, Hazreti Mevlanalar geçmiş ve onların emekleri, gayretleri hiçbir zaman unutulmadı. Bundan sonrasında da siz gençlerimizin sayesinde yaşatılmaya devam edilecek. Seneyi devriyesinde Hazreti Mevlana’yı rahmetle ve şükranla yâd ediyorum” diye konuştu.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, etkinlik sonunda gençlere Hazreti Mevlana’nın öğretilerinden seçmeler okudu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.