İŞTE YAZIN YEDİĞİMİZ KARIN KAYNAĞI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2019 - 09:41, Güncelleme: 15.01.2019 - 09:41 4075+ kez okundu.
 

İŞTE YAZIN YEDİĞİMİZ KARIN KAYNAĞI

Denizli’nin kar yağışının en çok yaşandığı ilçelerinden birisi olan Çameli’ye bağlı Emecik Mahallesi’nde yazın serinleten tadı Kar Şerbeti için kar kuyulama çalışmaları şimdiden başladı.
Denizli'nin Çameli ilçesinde  Mahalle sakinleri temiz karları toplayarak kar kuyularına dolduruyor, yazın da karları kuyudan çıkararak başta Çameli ve Denizli olmak üzere çeşitli merkezlerde kar şerbeti olarak satıyor. Tarımla uğraşan çiftçiler kış aylarında inzivaya çekilir ama Çameli’ye bağlı yüksek rakımlı birçok Mahallesi’nde çiftçiler yaz kış demeden çalışıyor. Yazları hububat, mısır, fasulye ve meyve gibi ürünlerin yetişrildiği mahallede çiftçiler şimdilerde yazın vazgeçilmez lezzeti olan kar şerbeti için kar kuyuluyorlar. Ramazan Kınayer ve ailesi sabahın erken saatlerinde traktörleri ile karın temiz olduğu alanlara çıkıyor. İmece usulü tüm akrabalar kar kuyusuna kar dolduruyorlar. Yaz mevsimi gelince, özellikle Ramazan ayı gelince oruçlarda, düğünlerde ve mevlitlerde köy halkına serin serin kar satıp para kazanıyorlar.
Denizli’nin kar yağışının en çok yaşandığı ilçelerinden birisi olan Çameli’ye bağlı Emecik Mahallesi’nde yazın serinleten tadı Kar Şerbeti için kar kuyulama çalışmaları şimdiden başladı.

Denizli'nin Çameli ilçesinde  Mahalle sakinleri temiz karları toplayarak kar kuyularına dolduruyor, yazın da karları kuyudan çıkararak başta Çameli ve Denizli olmak üzere çeşitli merkezlerde kar şerbeti olarak satıyor.

Tarımla uğraşan çiftçiler kış aylarında inzivaya çekilir ama Çameli’ye bağlı yüksek rakımlı birçok Mahallesi’nde çiftçiler yaz kış demeden çalışıyor. Yazları hububat, mısır, fasulye ve meyve gibi ürünlerin yetişrildiği mahallede çiftçiler şimdilerde yazın vazgeçilmez lezzeti olan kar şerbeti için kar kuyuluyorlar.

Ramazan Kınayer ve ailesi sabahın erken saatlerinde traktörleri ile karın temiz olduğu alanlara çıkıyor. İmece usulü tüm akrabalar kar kuyusuna kar dolduruyorlar. Yaz mevsimi gelince, özellikle Ramazan ayı gelince oruçlarda, düğünlerde ve mevlitlerde köy halkına serin serin kar satıp para kazanıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.