İŞTE İLK RAKAMLAR

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2019 - 17:24, Güncelleme: 02.01.2019 - 17:24 3873+ kez okundu.
 

İŞTE İLK RAKAMLAR

Yılbaşı itibariyle hayata geçirilen ücret uygulaması sayesinde plastik poşet kullanımında azalma gözlendi.
1 Ocak’tan itibaren plastik poşet marketlerde ücretli oldu. Bakanlık fiyatı minimum 25 kuruş olarak belirledi. Bunun 15 kuruşu bakanlığa gidiyor. Poşeti bedava verenlere para cezası uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Ahmet Varır, uygulamayla ilgili şu bilgileri paylaştı: “İlk günün refleksi olsa gerek bazı noktalarda poşet kullanımında yüzde 70’lere varan azalmalar olduğunu görüyoruz. Bu verileri daha sağlıklı hale getirdiğimizde, 10-15 günlük verileri açıkladığımızda daha somut olarak göreceğiz.” Plastik poşet kullanımının daha da azalmasını beklediklerini dile getiren Varır, “Marketlerin poşet üzerinden bir kar elde etmesi söz konusu değil. Böyle bir şeye, getirilen düzenleme müsaade etmiyor” diye konuştu.
Yılbaşı itibariyle hayata geçirilen ücret uygulaması sayesinde plastik poşet kullanımında azalma gözlendi.

1 Ocak’tan itibaren plastik poşet marketlerde ücretli oldu. Bakanlık fiyatı minimum 25 kuruş olarak belirledi. Bunun 15 kuruşu bakanlığa gidiyor. Poşeti bedava verenlere para cezası uygulanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Ahmet Varır, uygulamayla ilgili şu bilgileri paylaştı: “İlk günün refleksi olsa gerek bazı noktalarda poşet kullanımında yüzde 70’lere varan azalmalar olduğunu görüyoruz. Bu verileri daha sağlıklı hale getirdiğimizde, 10-15 günlük verileri açıkladığımızda daha somut olarak göreceğiz.”

Plastik poşet kullanımının daha da azalmasını beklediklerini dile getiren Varır, “Marketlerin poşet üzerinden bir kar elde etmesi söz konusu değil. Böyle bir şeye, getirilen düzenleme müsaade etmiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.