İLÇEDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2019 - 14:21, Güncelleme: 25.02.2019 - 14:21 4129+ kez okundu.
 

İLÇEDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Son zamanlarda yurt genelinde yaşanan ölüm olaylarıyla tehlike boyutu fark edilen çakmak gazının kullanımı gençler arasında gözle görülür bir şekilde artıyor.
Çoğunlukla arkadaş ortamında eğlence amaçlı çekilen çakmak gazının etkisi kısa süreli olsa da verdiği zararlar uzun vadede ortaya çıkıyor. Tehlikenin farkında olan aileler önlem almak için bir çağrıda bulundu. Denizli'nin Tavas ilçesinde Polisin sıkı denetimine rağmen bir çok noktada boş çakmak gazı tenekeleri bulunmaya başlanıldı. Tavas ilçesinde eski hastane diye bilinen bölgede bulunan çakmak gazı kutularını toplayarak fotoğrafını çeken aileler Goca Davazlılar grubu aracılığı ile sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalıştı. Aileler yaptığı çağrıda "Çakmak gazı gibi uçucu kimyasal maddelerin solunması bazı durumlarda oksijen eksikliği, kalp yetersizliği veya kalp durması, kusmaya bağı aspirasyonlar yüzünden ölüme sebebiyet verebilir.Bu bataklıktan nolur çıkın bırakamıyorsunuz bile destek isteyin (ailelerinizden, arkadaşlarınızdan, ögretmenlerinizden, bize de yazabilirsiniz yada her kim varsa destek olabilecek) herşey için geç olmadan" ifadelerini kullandı. 
Son zamanlarda yurt genelinde yaşanan ölüm olaylarıyla tehlike boyutu fark edilen çakmak gazının kullanımı gençler arasında gözle görülür bir şekilde artıyor.

Çoğunlukla arkadaş ortamında eğlence amaçlı çekilen çakmak gazının etkisi kısa süreli olsa da verdiği zararlar uzun vadede ortaya çıkıyor. Tehlikenin farkında olan aileler önlem almak için bir çağrıda bulundu.

Denizli'nin Tavas ilçesinde Polisin sıkı denetimine rağmen bir çok noktada boş çakmak gazı tenekeleri bulunmaya başlanıldı. Tavas ilçesinde eski hastane diye bilinen bölgede bulunan çakmak gazı kutularını toplayarak fotoğrafını çeken aileler Goca Davazlılar grubu aracılığı ile sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalıştı. Aileler yaptığı çağrıda "Çakmak gazı gibi uçucu kimyasal maddelerin solunması bazı durumlarda oksijen eksikliği, kalp yetersizliği veya kalp durması, kusmaya bağı aspirasyonlar yüzünden ölüme sebebiyet verebilir.Bu bataklıktan nolur çıkın bırakamıyorsunuz bile destek isteyin (ailelerinizden, arkadaşlarınızdan, ögretmenlerinizden, bize de yazabilirsiniz yada her kim varsa destek olabilecek) herşey için geç olmadan" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.