Avukatın mal varlığına konulan haciz uygulaması kaldırıldı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2023 - 12:20, Güncelleme: 03.12.2023 - 12:02 1172+ kez okundu.
 

Avukatın mal varlığına konulan haciz uygulaması kaldırıldı

Avukatın mal varlığına konulan haciz uygulaması kaldırıldı
Denizli’de vasi olarak atandığı kişinin SGK’ya olan 217 bin TL’lik borcu nedeniyle tüm hesaplarına bloke konulan avukat Nuran Aksu’nun medyada büyük yankı uyandıran haberlerin ardından uygulanan haciz uygulaması kaldırıldığı öğrenildi.Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan 38 yıllık avukat Nuran Aksu, 2020 yılında Çivril Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile hırsızlık suçundan cezaevine giren Aydın C. isimli kişiye mahkeme kararıyla vasi olarak atandı. Vasilik görevi mahkeme tarafından 2022 yılında sona eren Aksu, vergi borcunu ödemek için bankaya gittiğinde görevlinin tüm hesaplarına tedbir konulduğunu söylemesi üzerine şoke oldu. Banka memurundan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bloke konulduğu öğrenen Aksu, ne olduğunu anlamak için SGK’yı aradı. Şoku atar atmaz kurum ile irtibata geçen Aksu, müvekkilinin 217 bin TL’lik borcu sebebiyle tedbir konulduğu bilgisine ulaştı. İlk defa böyle bir durumun yaşandığını belirten avukat Nuran Aksu, tüm başvurularına rağmen SGK geri adım atmamıştı.Tüm girişimlerine rağmen olumsuz yanıt alan Nuran Aksu, İhlas Haber Ajansı’nın tüm kamuoyuna yaşananların duyulması ile ilgili kuruluşlar devreye girdi. Aksu’nun haciz uygulamasının yanlış bir karar olduğunun anlaşılması üzerine, ilgili kuruluşlar banka hesaplarına uygulanan haciz uygulamasını kaldırdı. Yaşadığı maddi zorlukları aşması nedeniyle rahat bir nefes alan Aksu, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Avukatın mal varlığına konulan haciz uygulaması kaldırıldı
Denizli’de vasi olarak atandığı kişinin SGK’ya olan 217 bin TL’lik borcu nedeniyle tüm hesaplarına bloke konulan avukat Nuran Aksu’nun medyada büyük yankı uyandıran haberlerin ardından uygulanan haciz uygulaması kaldırıldığı öğrenildi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan 38 yıllık avukat Nuran Aksu, 2020 yılında Çivril Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile hırsızlık suçundan cezaevine giren Aydın C. isimli kişiye mahkeme kararıyla vasi olarak atandı. Vasilik görevi mahkeme tarafından 2022 yılında sona eren Aksu, vergi borcunu ödemek için bankaya gittiğinde görevlinin tüm hesaplarına tedbir konulduğunu söylemesi üzerine şoke oldu. Banka memurundan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bloke konulduğu öğrenen Aksu, ne olduğunu anlamak için SGK’yı aradı. Şoku atar atmaz kurum ile irtibata geçen Aksu, müvekkilinin 217 bin TL’lik borcu sebebiyle tedbir konulduğu bilgisine ulaştı. İlk defa böyle bir durumun yaşandığını belirten avukat Nuran Aksu, tüm başvurularına rağmen SGK geri adım atmamıştı.

Tüm girişimlerine rağmen olumsuz yanıt alan Nuran Aksu, İhlas Haber Ajansı’nın tüm kamuoyuna yaşananların duyulması ile ilgili kuruluşlar devreye girdi. Aksu’nun haciz uygulamasının yanlış bir karar olduğunun anlaşılması üzerine, ilgili kuruluşlar banka hesaplarına uygulanan haciz uygulamasını kaldırdı. Yaşadığı maddi zorlukları aşması nedeniyle rahat bir nefes alan Aksu, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.