İKİ COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2018 - 09:36, Güncelleme: 29.08.2018 - 09:36 3824+ kez okundu.
 

İKİ COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ

Başkan Güven ''Herkesi festivale davet ediyorum''
Denizli’nin Çivril ilçesinde 22.incisi düzenlenecek olan Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali, 30-31 Ağustos 01-02 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festival ile ilgili konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, “Çivril’in tarım yönündeki zenginliklerini olsun, tarihi zenginliklerini olsun tanımak isteyen herkesi İlçemize davet ediyorum” dedi. Denizli’nin Çivril ilçesinde 1995 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılmakta olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali,30-31 Ağustos, 01-02 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festival ile ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’i ve Çivril’in tarım yönündeki zenginliklerini olsun, tarihi zenginliklerini olsun tanımak isteyen herkesi ilçemize davet ediyorum” dedi. Gürcan Güven, konuşmasında birçok ünlü sanatçının Çivril’de buluşacağını ifade etti. Çivril’de yapılacak olan festivale gençlerin sevilen sesi Gece Yolcuları müzik grubu, Ali Kınık, Buray ve şarkılarıyla büyük bir çıkış yakalayan Hande Yener konserleri damga vuracak. Festival programında Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü, Çivril Halk Oyunları gösterisi, yerel sanatçıların konserleri, Güreş turnuvaları, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla panel ve sempozyumlar, bisiklet sürme yarışması, ay çekirdeği yeme yarışması ve daha onlarca etkinlikte yapılacak. İKİ COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ Festival tarihinin 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesi münasebetiyle iki coşkuyu da bir arada yaşayacaklarını dile getiren Güven, “30 Ağustos Zafer Bayramı Denizli’nin Çivril’in Türk halkının kurtuluş tarihidir. Festivalimizin de bu önemli tarihe denk gelmesi bizi gururlandırdı. “Her yıl olduğu gibi bu yılda Denizli’mizin, Çivril’imizin  güzelliklerini anlatmak için tüm gayretimizle festivale hazırlandık. Her yıl festivalimiz büyüyor ve daha da gelişiyor. Bu yıl festival tarihini erkene aldık. Çünkü gurbetçilerimiz festivalimize katılamıyor ve Denizli’mizin, Çivril’imizin güzelliklerini yakından tanıyamıyor’’ şeklinde konuştu. ELMA ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE 5. SIRADAYIZ Milattan Önce en eski ilçelerden birisi olan ve aynı zamanda Ege bölgesinin önde gelen büyük ambarlarından olan Çivril, Türkiye’de elma üretiminde 5. Sırada olduğuna ve  Çivril’in tarım yönünden çok zengin olduğuna vurgu yapan Başkan Güven, “Çivril elmada adını duyurmuştur, buradan herkese tavsiyem festivalde Çivril’imize gelip elmalarımızı tatmalılar her yerde elma üretilir fakat Çivril elmasının tadı, aroması farklıdır. Aynı zamanda geniş tarım ağımızla şeftali, erik ve ay çekirdeği piyasasında de güçlüyüz. Bu yıl festivalimize ciddi talep var her gün ayrı bir güzelliğin olacağı festivalimiz dolu dolu geçecek. Dışarıdan gelen katılımcılar için konaklama problemimiz yok, kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Tüm Denizli’yi tüm Türkiye’yi, tüm Dünya’yı Çivril’e festivalimize davet ediyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Başkan Güven ''Herkesi festivale davet ediyorum''

Denizli’nin Çivril ilçesinde 22.incisi düzenlenecek olan Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali, 30-31 Ağustos 01-02 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festival ile ilgili konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, “Çivril’in tarım yönündeki zenginliklerini olsun, tarihi zenginliklerini olsun tanımak isteyen herkesi İlçemize davet ediyorum” dedi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde 1995 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılmakta olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali,30-31 Ağustos, 01-02 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festival ile ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’i ve Çivril’in tarım yönündeki zenginliklerini olsun, tarihi zenginliklerini olsun tanımak isteyen herkesi ilçemize davet ediyorum” dedi. Gürcan Güven, konuşmasında birçok ünlü sanatçının Çivril’de buluşacağını ifade etti. Çivril’de yapılacak olan festivale gençlerin sevilen sesi Gece Yolcuları müzik grubu, Ali Kınık, Buray ve şarkılarıyla büyük bir çıkış yakalayan Hande Yener konserleri damga vuracak. Festival programında Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü, Çivril Halk Oyunları gösterisi, yerel sanatçıların konserleri, Güreş turnuvaları, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla panel ve sempozyumlar, bisiklet sürme yarışması, ay çekirdeği yeme yarışması ve daha onlarca etkinlikte yapılacak.

İKİ COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ

Festival tarihinin 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesi münasebetiyle iki coşkuyu da bir arada yaşayacaklarını dile getiren Güven, “30 Ağustos Zafer Bayramı Denizli’nin Çivril’in Türk halkının kurtuluş tarihidir. Festivalimizin de bu önemli tarihe denk gelmesi bizi gururlandırdı. “Her yıl olduğu gibi bu yılda Denizli’mizin, Çivril’imizin  güzelliklerini anlatmak için tüm gayretimizle festivale hazırlandık. Her yıl festivalimiz büyüyor ve daha da gelişiyor. Bu yıl festival tarihini erkene aldık. Çünkü gurbetçilerimiz festivalimize katılamıyor ve Denizli’mizin, Çivril’imizin güzelliklerini yakından tanıyamıyor’’ şeklinde konuştu.

ELMA ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE 5. SIRADAYIZ

Milattan Önce en eski ilçelerden birisi olan ve aynı zamanda Ege bölgesinin önde gelen büyük ambarlarından olan Çivril, Türkiye’de elma üretiminde 5. Sırada olduğuna ve  Çivril’in tarım yönünden çok zengin olduğuna vurgu yapan Başkan Güven, “Çivril elmada adını duyurmuştur, buradan herkese tavsiyem festivalde Çivril’imize gelip elmalarımızı tatmalılar her yerde elma üretilir fakat Çivril elmasının tadı, aroması farklıdır. Aynı zamanda geniş tarım ağımızla şeftali, erik ve ay çekirdeği piyasasında de güçlüyüz. Bu yıl festivalimize ciddi talep var her gün ayrı bir güzelliğin olacağı festivalimiz dolu dolu geçecek. Dışarıdan gelen katılımcılar için konaklama problemimiz yok, kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Tüm Denizli’yi tüm Türkiye’yi, tüm Dünya’yı Çivril’e festivalimize davet ediyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.