Pamukkale Üniversitesi’nde büyük gurur

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2023 - 11:15, Güncelleme: 25.11.2023 - 10:45 1334+ kez okundu.
 

Pamukkale Üniversitesi’nde büyük gurur

Pamukkale Üniversitesi’nde büyük gurur
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Prof. Dr. Tahir Kodal, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Aslî üyeliğine seçildi.Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13’üncü maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aslî, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6’ncı maddesine ve Yönetim Kurulunun 13.11.2023 tarihli ve 867/37 sayılı kararına istinaden Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Kodal Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Aslî Üyeliğine seçildi.Prof. Dr. Kodal konuya ilişkin yaptığı açıklamada;” Bu görevin kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, bu görevin Üniversitenin ve şehrin imajına olumlu katkılar sağlayacağına, tanınırlığını artıracağına inandığını kaydetti. Kodal şöyle konuştu: “Bu göreve layık görülmemde uzun yıllardan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, uluslararası ilişkiler, dış politika, eğitim politikaları gibi konularda çalışma yürütüyor olmamın, Atatürk üzerinde çalışmalarda bulunmamın etkili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eğitim öğretim ve araştırma çalışmalarını her geçen gün geliştirerek Türk Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde hem Denizli’mize hem de Türkiye’mize daha kaliteli ve güncel bir eğitim vermesi yönünde gayret gösteren, zemin oluşturan, üniversiteyi hayatın rehberi olarak gören, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Hocamızın da katkısı unutulmamalıdır. Üniversitemizden Türkiye’mizin başka bilimsel kuruluşlarına katkı sunan hocalarımı ve arkadaşlarımı da candan kutlarım.” dedi.
Pamukkale Üniversitesi’nde büyük gurur
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Prof. Dr. Tahir Kodal, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Aslî üyeliğine seçildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13’üncü maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aslî, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6’ncı maddesine ve Yönetim Kurulunun 13.11.2023 tarihli ve 867/37 sayılı kararına istinaden Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Kodal Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Aslî Üyeliğine seçildi.
Prof. Dr. Kodal konuya ilişkin yaptığı açıklamada;” Bu görevin kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, bu görevin Üniversitenin ve şehrin imajına olumlu katkılar sağlayacağına, tanınırlığını artıracağına inandığını kaydetti. Kodal şöyle konuştu: “Bu göreve layık görülmemde uzun yıllardan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, uluslararası ilişkiler, dış politika, eğitim politikaları gibi konularda çalışma yürütüyor olmamın, Atatürk üzerinde çalışmalarda bulunmamın etkili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eğitim öğretim ve araştırma çalışmalarını her geçen gün geliştirerek Türk Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde hem Denizli’mize hem de Türkiye’mize daha kaliteli ve güncel bir eğitim vermesi yönünde gayret gösteren, zemin oluşturan, üniversiteyi hayatın rehberi olarak gören, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Hocamızın da katkısı unutulmamalıdır. Üniversitemizden Türkiye’mizin başka bilimsel kuruluşlarına katkı sunan hocalarımı ve arkadaşlarımı da candan kutlarım.” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.